Hoppa till innehåll
None None 09/20/2023, 11:31 0f032610-30db-494e-8b6d-e9a3274790af
hero1
Alla utbildningar/

Innovation och hållbar omställning

Om utbildningen

Vill du bidra till hållbar innovation och utveckling inom din organisation? Denna kurs ger dig förmågan att med ett affärskritiskt fokus utveckla nya idéer och lösningar baserat på vad som ger verkligt värde för befintliga och nya kunder.

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med kommunikation, marknadsföring, försäljning, affärs- och/eller verksamhetsutveckling. Genom denna kurs får du ett hållbart förhållningssätt och verktyg för att du i din roll ska kunna bidra till hållbar innovation och utveckling.

Med din nya kompetens blir du en central kugge i företagets hållbarhetsresa; en omställning som är nödvändig och komplex men som samtidigt ger ditt företag ökad konkurrenskraft. Forskning visar ett tydligt samband mellan hållbarhet och lönsamhet likväl som hållbarhet och innovationsförmåga. Hållbarhet genererar nya idéer som i sin tur ger nya intäkter och avkastning.

Utbildningen är digitalt baserad och sker på distans vilket gör det möjligt att studera var du än bor eller befinner dig.


Det här är en kort YH-utbildning

Våra korta YH-utbildningar riktar sig till dig som redan är verksam inom en bransch, har arbetat inom samma område alternativt att du har tillgodogjort dig kompetensen via behörighetsgivande studier. Syftet med utbildningen är att bygga vidare och bredda din kompetens för att ta nya steg i karriären.


Efter utbildningen

Denna kurs ger dig tillämpbara verktyg och en konkret processmetodik för att kunna arbeta med hållbar omställning.  Därmed kan du ta steget till att inom din yrkesroll arbeta såväl praktiskt som taktiskt och strategiskt med innovations- och hållbarhetsutveckling utifrån ett affärskritiskt perspektiv. 

Du får exempelvis kompetens för att genomföra analyser, identifiera utvecklingsområden, generera idéer och bedriva processer kring hållbar tjänste- och produktinnovation samt bedriva processer kring hållbarhetsutveckling.

Kursen ger dig samtidigt stöd i att styra din egna innovativa process utifrån din roll och ditt företags behov. Praktiskt arbete i kombination med fördjupade kunskaper inom cirkulär och hållbar utveckling lägger den grund på vilken du sedan kan utveckla idéer, tjänster och/eller projekt utifrån ditt bolags affärsspecifika förutsättningar. 

Ansökan

Ansökan är stängd.

Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad om kommande starter.

Skicka intresseanmälan

Omfattning

Distans, halvfart 12 veckor.

Utbildningen ger 30 YH-poäng.

Språk

Svenska (engelska förekommer i kurslitteratur och enstaka kursmoment)

Avgift

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Ansök hos CSN.

Kostnad för litteratur tillkommer.

Har du rätt till omställningsstöd?

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad om kursen och kommande starter.

Anmäl ditt intresse här

Kurser

Innovation och hållbar omställning, 30 YH-poäng

 • FNs: mål 2030/globala hållbarhetsutmaningar
 • Koppling av målen till olika strategier
 • Konsumentorienterade hållbarhetsaspekter – kvalitet, tillsatser och farliga ämnen, miljö- och etisk märkning, förpackning, tillverkning, utsläpp och påverkan av växthusgaser m.m.
 • Cirkulär ekonomi, immateriell affärsutveckling, produktions och leverantörskedjan
 • Miljöhumaniora och normkritik
  Metoder och processer för hållbar innovation, idégenerering och implementering
 • Strategi, organisation och partnerskap
 • Servicedesign/Nudging /Konceptutveckling

Kursupplägg

Flexibelt upplägg 

 • Förinspelade teorilektioner
 • Digitala workshops och handledning med lärare
 • Interaktion och dialog med andra deltagare
 • Handledning av lärare
 • Instuderingsfrågor, övningar och reflektionsuppgifter
 • Fördjupningsmaterial
 • Quiz för att testa dina kunskaper
 • Möjlighet till individuell studietakt

Examinationer sker på distans för respektive delkurs. 

Exempel:

961e962f-f3cd-4694-a6cc-8652c1d1610f.jpg

Med IHM:s nyhetsbrev hamnar du steget före

Behörighet

 • Grundläggande behörighet: lägst godkänt betyg i minst 2 250 gymnasiepoäng inklusive kurserna Svenska 1, Matematik 1 och Engelska 5, eller motsvarande.

 • Minst 18 månaders yrkeserfarenhet på heltid inom kommunikation, marknadsföring, försäljning, affärsutveckling, verksamhetsutveckling eller motsvarande. Deltid omräknas till heltid.


REELL KOMPETENS
Om du saknar formella meriter för grundläggande behörighet, till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan IHM Business School istället göra en bedömning av din reella kompetens. Detta gäller även om du saknar formella meriter för en särskild behörighet, t.ex. godkänt betyg i en gymnasiekurs.

För att ansöka om reell kompetens laddar du ner kompetenskartläggningsformuläret här och följer instruktionerna. Det ifyllda formuläret och de intyg som styrker din reella kompetens laddar du sedan upp i din ansökan på yh-antagning.se. Mer information om reell kompetens.

Avgift

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till både lån och stöd från Centrala studiestödsnämnden (CSN). Kostnad för litteratur tillkommer.

Ansökan

Dokument och filer som behövs i din ansökan:

Tips inför din ansökan

 • Notera att du måste använda IHMs bilaga för beskrivning av yrkeserfarenhet för att din ansökan ska bedömas som komplett - den ökar dina chanser att komma in och är gjord för att ge dig en rätt och riktig bedömning.
 • Hittar du inte dina gymnasiebetyg? Kontakta din gymnasieskola, se om de finns på Antagning.se eller ansök med Reell kompetens.
 • Ansök tidigt - då har du tid att komplettera din ansökan om något saknas.
 • Övrig information om antagningsprocessen och hur du ansöker till IHM Yrkeshögskola hittar du på sidan Ansökan & Antagning

Har du frågor?

Fyll i kontaktformuläret eller maila oss på yh@ihm.se

Företag? Samarbeta med oss!

Föreläs - Ta emot LIA-praktikanter - Utveckla utbildningar - Samarbeta i examensarbeten. Som samarbetspartner till IHM Yrkeshögskola utvecklar du ditt företag.

Relaterade utbildningar

Hållbarhet inom e-handel

Kurser
12 veckor  |  Deltid / Parallellt med jobb

Hållbar affärsutveckling inom besöksnäringen

Kurser
12 veckor  |  Deltid / Parallellt med jobb

Business Finance

Program
14 tillfällen  |  Deltid / Parallellt med jobb