// //
MER

IHM Sales Performance B2B - online

Online-utbildningen IHM Sales Performance B2B är ett tids- & kostnadseffektivt utbildnings- och träningsprogram för säljkåren som identifierar behov och mäter utvecklingen. Programmet tränar säljarnas förståelse och färdigheter för framgångsrikt säljarbete som leder till kundnöjdhet och i slutändan bättre affärsresultat. Programmet erbjuds som helt webbaserad online-utbildning där ny kunskap varvas med praktisk säljträning i en digital miljö.

Riki Dackén
”Genom det här programmet investerar du i beteendeförändring som kommer att ge en dramatisk resultatförbättring.”
Riki Dackén
Anmäl dig härBoka rådgivningTesta e-simulering
Riki Dackén
”Genom det här programmet investerar du i beteendeförändring som kommer att ge en dramatisk resultatförbättring.”
Riki Dackén

Fakta

Startdatum

 

Online-utbildning, anmäl dig nu och starta med en gång!

Individuell träning online

Omfattning ca 1,5 dagar plus träning i egen takt. Du har tillgång till utbildningen under tre månader.

 

 

Kursavgift

Avgift

6.900 kr + moms

Avgift för certifiering är inkluderat i kostnaden.  

**

 

Examen

Certifiering

Certifiering sker i den digitala miljön när deltagaren fullföljt träningen och nått en viss nivå. Certifieringsavgift är inkluderat i kostnaden för utbildningen. 

Innehåll

Individuell säljträning online

Kursen bedrivs helt online via webben. Den digitala träningen sker i en simulerad, realistisk miljö som ger direkt återkoppling på hur du agerar i olika situationer. Du har tillgång till kursen under tre månader och väljer själv när och i vilken takt som du vill studera. 

Kursens upplägg 

Fas 1: Utbildningsstart 
Du får ett välkomstmejl som innehåller instruktionsvideo, inloggningsuppgifter och studieguide. 

Fas 2: Kartläggning
Kartläggning av nuvarande kompetens görs enskilt på webben och resulterar i en analys av nuvarande kunskaper. Du gör den helt i din egen takt och behöver inte göra alla delarna på en gång, utan kan alltid fortsätta där du senast lämnade. 

Fas 3: Träning i säljprocessen
Du tränar din säljförmåga i följande moduler:

  • Säljprocessen - teorier och tips
  • Mötesbokning - digitala simuleringar och coachning
  • Behovsmöte - digitala simuleringar och coachning
  • Presentationsmöte, förhandlingstekniker och avslut - digitala simuleringar och coachning

Certifiering 
Efter avslutad utbildning kan du certifiera dig på egen hand i den simulerade utbildningsmiljön. Det tar ca 1,5 timme och sedan erhålls IHMs certifikat för genomgången kurs IHM Sales Performance B2B

Resultat

Branschledande aktörer kvalitetssäkrar programmet

IHM Sales Performance B2B är ett Online-program som utvecklats i samarbete med Intermezzon. Det har utvecklats av affärskonsulter och B2B-säljare med fleråriga erfarenheter av kvalificerad försäljning. Arbetssättet - att blanda lärarledd undervisning med webbaserad träning och coaching -  har testats och används bland annat inom Volvo Cars Business School.

Programmet lämpar sig för dig som arbetar som (med) företagsförsäljning och behöver vässa din förmåga och få inspirationer i din utveckling som säljare,  t ex fält- eller innesäljare, chefer och produktspecialister med ca 1 års erfarenhet eller mer av försäljning.

 

Teori och träning = mätbara framsteg

Utbildningen ger en strukturerad säljmetodik kombinerat med best practice och praktisk träning med simuleringspedagogik. Målet är att deltagaren ska kunna bli trygg i sina kundmöten och få med sig effektiva verktyg och metoder för att kunna föra en säljprocess mot sitt mål. Efter utbildningen behärskar deltagaren säljprocessens olika steg från första kontakt och mötesbokning till behovsanalys och avslut av affären. Genom dessa steg ökar förståelsen och förmågan att skapa förtroende för säljare och företag, liksom att använda beprövade metoder för att leda säljprocessen framåt.

Certifiera dig på egen hand i den simulerade utbildningsmiljön för att få IHMs Certifikat Sales Performance B2B.

Sagt om

Melcher Andersson

"Vi ville ge säljarna bra verktyg för repetitiv träning på hemmaplan, där insatserna och effekterna enkelt kunde mätas och jämföras. På så sätt kunde vi sedan fokusera på de verkliga utmaningarna när vi hade gemensamma klassrumsträningar", Melcher Andersson, försäljningschef på Clas Ohlsson Sverige. Resultatet? "Under perioden 2010-2013 ökade det med 40-45% på våra viktigaste varor. Dessutom ökade konverteringsgraden – rader (produkter) per kvitto med 15-20%, ler Melcher nöjd.

Ladda ner

Identifierar behov och mäter utvecklingen hos säljkåren

Ett av marknadens mest avancerade träningsprogram för individuell online-träning där vi kombinerat effektiv säljteknik med best practice inom B2B. Kursen omfattar allt från det första mötet med en ny kund, behovskartläggning, presentation av lösning och lämpliga förhandlingstekniker till avslut. Säljarna får testa och finslipa sitt agerande i webbsimulerade miljöer.

Kontakta oss för rådgivning

Har du frågor eller vill ha råd? Ring 0200-24 00 24 eller kontakta någon av våra rådgivare direkt. Du kan också boka personlig rådgivning.

Läs mer om IHM Sales Performance B2B här!
Testa e-simuleringen här!
Så här kan en simulering kan gå till
Till toppen av sidan Till topp