MER

Företagssäljare

Vill du ha ett marknadsinriktat jobb som en av företagets nyckelpersoner? Företagssäljare ger dig kompetens inom försäljning, marknadsföring, ekonomi och projektledning – en kombination som gör dig mycket attraktiv för många arbetsgivare.

Mårten Persson
”Mitt primära mål är att studenterna ska ha jobb när de går ut”
Mårten Persson Lärare/handledare
IntresseanmälanLäs mer om YH på IHM
Mårten Persson
”Mitt primära mål är att studenterna ska ha jobb när de går ut”
Mårten Persson Lärare/handledare

Fakta

Startdatum

80

Omfattning

Heltid 80 v inkl. 27 v praktik (LiA).

Kursavgift

Ingen avgift

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Ansök hos CSN.

Kostnad för litteratur tillkommer.

Examen

400p

Utbildningen ger en Kvalificerad Yrkeshögskoleexamen på 400 YH-poäng

Yrkeshögskolan

För vem

Antagningskrav:

Grundläggande behörighet: slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan med lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng eller motsvarande.

Särskilda förkunskaper: godkänt betyg i kurserna Svenska A, Matematik A och Engelska A samt två års arbetslivserfarenhet.

Särskild prövning:  Behörighetskraven för att studera på Yrkeshögskolan skiljer sig från behörighetskraven på högskolan och universitet. Om du inte uppfyller kraven, finns möjlighet till särskild prövning. Då prövas dina förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen. Ange i din ansökan om du önskar göra en särskild prövning.

Så här ansöker du:

-----------------------------------------------------

Ansökan till utbildningen är stängd för tillfället i väntan på nya beviljanden från Myndigheten för Yrkeshögskolan. 

Läs gärna mer om övriga YH-utbildningar här

Du kan fortfarande ansöka till våra utbildningar Digital Marketing & Sales AnalyticsKonceptutvecklare Event & Besöksnäring och Säljare IT Solutions B2B till och med den 11 juni.

-----------------------------------------------------

Vill du veta mer om våra YH-utbildningar? Anmäl dig till ett informationsmöte, ring 0200-24 00 24 eller gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad via mail.

I vår FAQ hittar du svaren på de vanligaste frågorna gällande våra YH-utbildningar.

Innehåll

Vad lär du dig?

På IHM lär du dig tänka affärsmässigt och får en stabil grund och en självsäkerhet i affärssammanhang genom träning och företagspraktik. Våra föreläsare och övningscase kommer direkt från näringslivet och du får möjlighet att knyta kontakter som kan bli avgörande för din framtid.

Genom utbildningen Företagssäljare får du kompetens inom försäljning, marknadsföring, ekonomi och projektledning. Du får praktisk säljträning och helhetssyn som ger dig kompetens att arbeta som säljare, säljledare eller med marknadsföring i företag och organisationer. Du utvecklar din förmåga att arbeta i team, kommunicera samt se och utveckla lösningar. Och sist, men inte minst, får Du träning i att sälja in dig själv och dina idéer på ett inspirerande och förtroendeingivande sätt.

I vår FAQ hittar du svaren på de vanligaste frågorna gällande våra YH-utbildningar.

 

Utbildningens huvudmoment:

 • Marknadsföring och affärskommunikation
 • Personlig och praktisk försäljning
 • Del 1. Personlig försäljning
 • Del 2. Praktisk försäljning
 • Företagsekonomi
 • Strategisk och taktisk marknadsföring
 • Företagets säljplanering
 • Skriftlig och muntlig kommunikation
 • Strategiskt och taktiskt nyckelkunds samarbete
 • Affärsjuridik
 • Projektmetodik
 • Affärsengelska
 • Praktik – lärande i arbete
 • Projektarbete
 • Examensarbete

Mer info om innehållet finns under fliken LADDA NER.

Sagt om

Jonas Jutbring

Företagssäljare, IKEA Business
Utan den kunskapen jag fick från IHM hade jag aldrig kunnat göra den resa som jag har gjort. Jag hade inte kunnat påvisa och presentera detta i IKEA Business ledningsgrupper och föra diskussioner på en strategisk nivå med varuhuschefer - det som senare resulterade i att jag fick den första företagssäljartjänsten med uppsökande approach på IKEA Business.

Carl Staël von Holstein

Securitas Direct
För mig innebar utbildningen en personlig utveckling och att jag fick djupa teoretiska kunskaper om t.ex. försäljning, som faktiskt går att använda direkt i arbetet. Jag vet också att ju längre jag kommer i min karriär så kommer jag också ha nytta av andra delar av utbildningen. Det är en utbildning att växa med. Det utbildningen gav mig i min egen utveckling som säljare var bland annat en djupare förståelse för säljprocessen. Det gav mig en stabilare grund och självsäkerhet i affärssammanhang.

Christoffer Johansson

Hedin Bil
Det jag framförallt fått med mig från utbildningen Företagssäljare på IHM är ett helt annat lugn, trygghet och tro på mig själv än tidigare. Jag har fått ett helt annat professionellt tänk. Det gör att jag nu kan jobba under press och känna att jag fixar det. Jag har fått förståelse för hur företagen och näringslivet i stort funkar. Det har också gett mig ovärderliga kontakter för framtiden.

Caroline Andreasson

Kampanjansvarig, Nelly.com
Utbildningen på IHM har gett mig kunskaper, verktyg och insikter som gjorde det möjligt att gå från en praktikplats till en fast anställning. Jag har haft otroligt stor användning av det helhetstänk, kundperspektiv och affärstänk som vi ständigt vände och vred på under tiden på IHM.

Johan Törnqvist

JT Event
Efter att läst på IHM har jag mycket lättare att hänga med och sätta mig in i vad som krävs för att driva eget företag. Trots att Företagssäljare är en relativt kort utbildning får du lära dig om många olika delar inom företagande, marknadsföring och försäljning. Därtill, tack vare praktikperioderna, får du möjligheten att slå dig in i även de tuffaste av branscher. Jag har IHM att tacka för stor del av framgången det senaste året.

Linda Sato

Filialchef, Stena Stål
Man växer så otroligt mycket under de två åren på IHM. De idéer och tankar jag hade när jag började utbildningen kändes för små och målen var för lågt ställda när jag avslutade utbildningen. Vid examen känner man att man fixar så mycket mer och kan sikta högre. Från högskolan får man en examen på papper, men genom utbildning på IHM utvecklar man sig som person.

Ladda ner

Här kan du ladda ner dokument

Utveckla lösningar som skapar kundvärde

Många företag söker kvalificerade företagssäljare med förmågan att självständigt driva affärer och utveckla kundrelationer. Företagssäljare är en bred säljutbildning för dig som vill studera på heltid för att skaffa en gedigen utbildning inom både försäljning och marknadsföring. Du får praktisk säljträning och helhetssyn som ger dig kompetens att arbeta som säljare, säljledare eller med marknadsföring i företag och organisationer.

Inspireras av våra bloggande studenter
Läs mer om utbildningen här!
Möt Mikaela, student på Säljare IT Solutions B2B
Till toppen av sidan Till topp