MER

IHM Digital Business Transformation

Vi vet alla att nya kundbeteenden och ny teknologi skapar förutsättningar för en ny affärslogik. Men agerar ni snabbare eller långsammare än era nuvarande konkurrenter? Hur möter ni konkurrens från oväntat håll? Med IHM Digital Business Transformation får du utforska digitaliseringens påverkan och möjligheter, fokusera och prioritera. Men framförallt får du med dig strategier, verktyg och energi för att skapa omedelbar förändring för dig själv och din verksamhet.

David Ståhlberg
”Digitalisering kan göras enkel genom att sätta kunden och affären i fokus. Men det börjar alltid med din egen transformation - att du kommer igång och lär av ditt eget agerande, dina framgångar och misstag.”
David Ståhlberg entreprenör, författare, facilitator och utvecklingspartner Link
Hur digitaliserade är ni?
David Ståhlberg
”Digitalisering kan göras enkel genom att sätta kunden och affären i fokus. Men det börjar alltid med din egen transformation - att du kommer igång och lär av ditt eget agerande, dina framgångar och misstag.”
David Ståhlberg entreprenör, författare, facilitator och utvecklingspartner Link

Fakta

Startdatum

Kontakta johan [dot] walkendorff [at] ihm [dot] se för företagsanpassat upplägg. 

3

Utbildningslängd

3 heldagar: 09:00-16:30

Kan även anpassas för ett företagsinternt upplägg.

 

 

Kursavgift

Kursavgift

20 400 kr exkl moms.

25 500 kr inkl moms.

Fler platser ger rabatt: 3 pers. ger 15%, 4 pers. ger 20%, 5 pers ger 25 % rabatt

Avgiften inkluderar lunch och litteratur.

Företagsanpassning

Hur kan IHM hjälpa ert företag att skapa värde? Kontakta våra affärskonsulter för en förutsättningslös diskussion om era utmaningar.

Kontakta oss för att diskutera vidare.

Innehåll

Kursinnehåll

IHM Digital Business Transformation är en möjlighet för dig och din organisation att accelerera er digitala omställning. I en snabbrörlig värld är det lätt att fastna i trendspaningar, oändliga tekniska möjligheter – eller begränsas av den nuvarande organisationen.

I det här programmet gör vi förändringsarbetet enkelt. Och konkret. Genom att fokusera på er kund, er verksamhet och på dig som individ skapar vi handlingskraft och en plan framåt för just din organisation. Det är tre fokuserade arbetsdagar där vi laddar dig som deltagare med case, verktyg, planer och energi för att kunna skapa resultatorienterad förändring, oavsett organisation eller miljö. Självklart lyfter vi blicken till de senaste trenderna och tankeledarna men landar med kraft i tydliga och omedelbara steg. 

Programmet är interaktivt så förbered dig på samarbete och på att aktivt bidra med dina tankar och erfarenheter. Oavsett din digitala mognad kommer programmet att utmana till att tänka längre och göra mer. Vårt mål är att på tre dagar åstadkomma större förändring tillsammans än vi klarar på ett år var för sig. 

DAY 1: EXPLORE & CHALLENGE - utforska digitalisering

En ögonöppnande dag som börjar med de senaste ekonomiska och teknologiska makrotrenderna och vad de innebär för din affär. Med enkla analysverktyg kartlägger vi hur våra krav som kunder, medarbetare och investerare påverkas av digitalisering. Vi sätter oss in i nya organisationsmodeller, hur ny teknik kan utveckla er verksamhet och testar på VR. I denna utforskande dag rör vi oss snabbt och lätt mellan det teknologiskt kittlande, affärsmässigt konkreta, och djupt mänskliga.

DAY 2: LAB & PLAY - digital affärsutveckling

Den mest omedelbara vägen till insikt är egna erfarenheter. Dag 2 utgår vi från din affärsverksamhet och vi upptäcker gemensamt hur digitalisering kan göras enkel och konkret. Vi lär oss nya verktyg för att förstå kundens behov och metoder för att sätta en innovationsplan för din verksamhet. Vi utforskar nya affärsmodeller och hur man kan frigöra tid i din organisation för innovation. Vi visar hur resurser kan frigöras för finansiering och hur du tar hand om nuvarande och kommande investerare. Med utmanande verktyg, öppenhet och interaktivitet visar vi hur du klarar av mer, och på mindre tid, än vad du trodde var möjligt.

DAY 3: GET GOING - din plan för ett transformativt ledarskap

Sista dagen skapar vi handlingsriktning framåt. Vi konkretiserar digitaliseringens faser och hjälper dig att sätta en skräddarsydd handlingsplan både för dig som person, och för organisationen du verkar i. Vi sätter ljus på ditt personliga ledarskap - din inställning, ditt lärande och ger dig nya metoder för att hantera vardagliga situationer i din organisation. Med tydliga steg och enkla verktyg går du tillbaka till din arbetsplats som en visionär och handlingsorienterad kollega, och som en inspirerande ledare. När vi avslutar dag 3 har du redan fått mycket gjort, och har planen klar för vidare acceleration.

Komplett kursplan finns under fliken LADDA NER.

  

Resultat

För dig som vill växa med digitaliseringen

Detta program är för dig som vill accelerera din egen personliga transformation och snabbt börja digitalisera din affär. Med ökad förändringstakt ställs allt högre krav på eget lärande och breda nätverk. Med utgångspunkt i dina unika behov skapar vi en tydlig riktning framåt.

Du kan vara entreprenör, styrelseaktiv eller ledare som känner att du behöver agera. Du kan ha avdelningsansvar/nyckelbefattningar som gör att din förståelse av den digitala transformationen är avgörande för framtiden i ditt bolag eller jobba i en operativ eller kommersiell roll som påverkar affären.

I en värld av ökad komplexitet tar vi tillsammans fram de affärsmässiga nycklarna som på riktigt hjälper dig leda ditt bolag i den digitala transformationen. Vi går igenom de senaste trenderna och verktygen, tar fram en kundcentrerad innovationskarta för din bransch och sätter affärslogiken för lönsam digital transformation. Samtidigt sätter vi allt ljus på dig och på det personliga ledarskapet.

Vi tror på att snabbt få saker att hända för dig och din affär och på att din personliga utveckling står inför en ljus framtid.

Efter Digital Business Transformation kan du:

  • Definiera de globala trender och teknikskiften som har störst påverkan på din affär
  • Hantera din personliga relation till förändring och hantera verktyg för livslångt lärande
  • Förklara hur digitalisering kan skapa möjligheter för tillväxt och lönsamhet i din affär
  • Förnya ditt företags vision och digitala strategi
  • Sätta en innovationsplan för ditt företag med utgångspunkt i era kunder
  • Definiera de viktigaste stegen för att ta transformationen av just ditt bolag till nästa nivå
  • Sätta en plan för lönsamhet, finansiering och kommunikation med investerare
  • Växa det personliga ledarskapet för att inspirera och leda andra i en värld av accelererande förändring

Sagt om

Amanda Gertler, Butikschef

Holmens Herr
"Jag är nöjd över förväntan med kursen Digital Business Transformation. Tre lärorika och inspirerande dagar som satte fart på kreativiteten och nyfikenheten. Kunnig och vaken lärare och riktigt duktiga klasskamrater med gedigna erfarenheter."

Arash Gilan

vice VD på Viva Media Group
– Förståelsen för att digitalisering inte enbart handlar om teknologi utan framförallt om att skapa en maximal kundupplevelse tror jag kommer att bli årets fokus. De företag som börjat ”bli digitala” kommer att ha ett enormt försprång och de som under 2016 saknar en digital strategi kommer inte kunna hänga med i matchen.

Peter Fredriksson, VD

Gustav Fagerberg AB
"David lever för förändringsledning och digitalisering och på ett inspirerande sätt leder han oss genom begreppen, möjligheterna och utmaningarna. Nu är det dags för oss själva att ta steget och dra igång utvecklingsprocessen. Tack för alla praktiska verktyg som kommer förenkla vårt förändringsarbete."

Darja Isaksson

digital strateg, entreprenör och ledamot i statens innovationsråd
– Visst är förändringstakten högre än någonsin och det är svårt för alla att överblicka de exakta konsekvenserna av digitaliseringen. Men något som vi tydligt kan se är vikten av ständigt lärande och vidareutbildning. Konkurrenskraft för både individer och organisationer beror alltmer på förmågan att omsätta nya kunskaper och möjligheter i praktiken, och därför är behovet av att hålla sig uppdaterad större än någonsin.

Peter Lagerholm, Managing Director

Rossing Jansson
"En fantastiskt inspirerande kurs i den Digitala transformationen och med en lärare som på ett engagerande sätt lotsade oss framåt. Många ögonöppnade insikter som fick mig att förstå möjligheterna med att hänga på tåget, NU…"

Pontus Staunstrup

digital strateg
– Alla företags ledningsgrupper och styrelser borde utbildas i digital utveckling. De behöver lära sig exakt hur omfattande den digitala dimensionen är i alla delar av samhället. De måste syna närmare vilka utmaningar som deras företag kan ställas inför på grund av digital transformation. Inte baserat på den logik de är vana att använda, utan på de genomgripande förändringar som faktiskt inträffat i flera branscher redan. Om du sitter i en ledningsgrupp eller i en styrelse – ta upp detta idag. Om du kan påverka en ledningsgrupp eller styrelse – försök få dem att adressera de här frågorna så snart som möjligt. Problemen kommer inte att försvinna eller utvecklingen att vända tillbaka.

Petter Løken

VD på Cloudspoc
Det är de anställda som först märker av digitaliseringen. Antingen i ditt företag eller bland konkurrenterna. Digitaliseringen utmanar alla tjänster som representerar manuella och tidskrävande arbetsprocesser. De kommer att ersättas med digitala processer och nya lösningar. Resultatet är en mer effektiv och lönsam verksamhet med färre anställda och sannolikt ett förbättrat produkt- och tjänsteutbud.

Ladda ner

Ladda ner utbildningsbeskrivning för Digital Business Transformation:

Ny affärslogik, nya arbetssätt

Under tre heldagar utforskar och fördjupar vi insikter om den digitala transformationens påverkan på affären. Tillsammans arbetar vi med de senaste trenderna och verktygen, tar fram en kundcentrerad innovationskarta för din bransch och sätter affärslogiken för lönsam digital transformation. Programmet är för dig som ser möjligheter för dig och din verksamhet i att utveckla en digital strategi och bedriva digital affärsutveckling genom att driva effektivt och ständigt pågående förändringsarbete.

Kontakta oss för rådgivning

Har du frågor eller vill ha råd? Ring 0200-24 00 24 eller kontakta någon av våra rådgivare direkt. Du kan också boka personlig rådgivning.

Digital Business Transformation - häng med in i klassrummet!
Besvara 13 snabba!
Till toppen av sidan Till topp