Om webbplatsen

Information om den här sidan

Den här sidan finns för att underlätta för dig att använda vår webbplats ihm.se.

Förklaringar för detta dokument

De tre vanligaste operativsystemen är Windows, Mac OS och Linux. När vi nedan skriver ”Ctrl/CMD” betyder det för Windows och Linux tangenten Ctrl och i Mac OS betyder det tangenten med texten cmd eller med en bild å ett äpple på.

Fet stil i texten nedan indikerar att det är något du gör, t.ex. klickar med musen eller trycker ned en tangent på tangentbordet.

Tillgänglighet och tips

Generell tillgänglighetsanpassning

IHM strävar efter att webbplatsens innehåll ska vara tillgängligt och användbart för så många som möjligt, oavsett förutsättningar. Du kan använda vanliga hjälpmedel, t.ex. skärmförstorare och skärmläsare medan du använder denna webbplats.

Ändra textstorleken

Om du tycker att texten på webbplatsen är för liten eller för stor kan du enkelt ändra den med din webbläsares inbyggda funktion. I de flesta moderna webbläsare gör du detta genom att hålla ned Ctrl/CMD och snurra på mushjulet. I annat fall hittar du alternativ för att ändra textstorlek i din webbläsares inställningar.

JavaScript

Webbplatsen innehåller ett antal JavaScript. Dessa används för att till exempel placera markören i rätt fält i formulär, för att öppna vissa typer av länkar i ett separat fönster och för enklare rörlig bild, t.ex. bildspel. Ingen av dessa funktioner är kritiska för att webbplatsen ska fungera.

Standarder

För innehållet använder vi XHTML 1.0 Strict. Den grafiska presentationen styrs via Cascading Style Sheets (CSS) 3. Alla moderna webbläsare har stöd för dessa standarder.

Om kakor

En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Kakor används på webbplatsen för att ge besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i kakan är möjlig att använda för att följa en användares surfande.

Det finns två typer av kakor. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen. Den andra typen av kakor kallas sessionskakor. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras den här kakan temporärt i din dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk du har valt. Sessionskakor lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Kakor är helt oskadliga och används på de flesta moderna webbplatser. Genom att använda denna webbplatsen accepterar du vår användning av kakor. Det är möjligt att blockera lagringen av kakor genom att ändra inställningarna i din webbläsare.

Post- och telestyrelsen, som är tillsynsmyndighet på området, lämnar ytterligare information om kakor på sin webbplats, www.pts.se.

Webbplatsens skapare

Webbplatsen är skapad i Drupal åt IHM Business School av Kodamera i Göteborg.

PUL - Personuppgiftslagen

VIll du veta mer om vilken information som samlas in via våra webbplats och hur den används? Här kan du läsa om hur IHM arbetar enligt Personuppgiftslagen.

Till toppen av sidan Till topp