På väg till Kairo för praktik på Exportrådet

Maria Isik läste till Internationell Säljare B2B på IHM.

Praktiken gjorde hon på Exportrådet i Kairo och i hennes blogg kan du läsa om hennes äventyr i vimlet på Kairos gator.

En dröm, tre telefon intervjuer och extremt mycket positivt tänkande senare sitter jag här nu bland alla resväskor redo att åka ner till Egypten för att spendera nästan 5 månader på Exportrådet i Kairo.

Det hela började med en väldigt inspirerande lärare på IHM som uppmuntrade mig till att våga ta för mig och utnyttja mina tidigare arbetserfarenheter i Mellanöstern.

Rätt som det var satt jag bredvid Handelsminister Eva Björling på seminarier arrangerade av Exportrådet, blev inbjuden till kvinnokonferenser arrangerade av Förenade Arabemiratens ambassad och jobbade med årets upplaga av Global Forum (Kvinnokonferens: Mellanöstern och Nordafrika i fokus). Ett år senare står jag nu redo att påbörja en praktikplats som jag länge har drömt om.

Genom denna blogg kommer jag att dela med mig av min tid på Exportrådet och mina äventyr ute i vimlet på Kairos gator. Detta kommer att innebära massor av nya intryck både för mig och er, men mest ser jag detta som en utmaning. En utmaning att ändra på den bild av Mellanöstern som de flesta av oss har i huvudet. Trots revolutionen i landet och de pågående politiska debatterna ser jag fortfarande stora möjligheter för Exportrådets arbete i landet och den nya eran.

Mitt mål med praktiken är inte bara att lära mig och utvecklas i mitt arbete, utan att göra det jag är så passionerad över, vilket är att främja handeln mellan Sverige och Mellanöstern.

Är det bara jag som känner av spänningen? På återseende!

Maria