"Mitt intresse för teknik har jag fått ifrån min far"

I föregående inlägg beskrev jag om hur försäljningen sålt in sig till mig och hur jag uppfattar det, idag går jag in på varför jag valde just utbildningen säljare IT-solutions.

Mitt intresse för teknik har jag fått ifrån min far. Det intresserade mig redan i tidig ålder då jag och min familj bodde utanför Borås på en stor gård som var uppdelat på tre hus. Under åren vi bodde där så hade min far olika typer av IT projekt där missionen var att effektivisera den gamla gården till i mina ögon sett, ett privat Silicon valley. Vi hade interna IP-telefoner som var anslutna till varje hus, ett NAS nätverk där samtliga familjemedlemmar kunde dela filmer / bilder med varandra utan att gå till den specifika datorn och överföra manuellt.

Man kan säga att min far lade grunden till mitt intresse för IT och gav mig inblick i hur man kan effektivisera sitt vardagliga IT-liv, precis så som företag idag strävar efter att automatisera och effektivisera sina organisationer.

Jag förstod i tidig ålder hur saker hängde ihop med varandra och nyttan med det, kanske gjorde min far så för att slippa gå ut i regnet och ropa in alla när maten var redo, eller att snabbt tala om någonting som rörde just mig. Men grundtanken var iallafall att var du än befann dig på gården, så skulle du ha tillgång till allt som delades och få ett snabbt svar på dina frågor.

Jag ser ofta tillbaka på den tiden som ett startskott för mitt teknikintresse, hur min kunskap inom området ständigt växer i takt med att jag blir äldre, och att den digitala världen aldrig tycks sluta överraska.

När jag fick höra om utbildningen IT-solutions på IHM så blev jag genast intresserad. IHM gav mig möjligheten att få blanda mitt intresse för teknik med min andra passion, försäljning. Det var som taget ur det bästa från två världar, jag får lov att stimuleras genom ständig ny information gällande tekniska bitar i hur teknik fungerar, med att få chansen till att träffa människor och dela med mig av kunskap i hur deras verksamheter kan effektiviseras och utvecklas genom digitala lösningar.

Det var just denna kombination som fick mig att välja IT-solutions på IHM.

Läs mer och ansök till höstens start av Säljare IT Solutions B2B>