Lycka lycka lyckans vilken dag!

Jag inleder denna blogg som en stolt Oscarsvinnare genom att tacka. Jag vill tacka Ung Företagsamhet för denna dag, vilken dag.

Har precis landat här hemma efter en dag på UF-mässan, Entreprenörskap på riktigt #EPR2017 och jag är lyrisk. Detta är ett stadie som brukar inträffa varje år då jag varit på UF-mässan och det är inte för att vi på IHM är kategoripartner och jag får dela ut priset till Årets UF-skola.

Vill bara säga innan vi går vidare att jag tycker det är fantastiskt hedrande att få dela ut priset och det var med mycket stor glädje detta tilldelades Hersby Gymnasium som Årets UF-skola. Inspirerande utifrån hur de arbetar med UF-företagande. Jag ser framemot att träffa er längre fram i vår.

Men nej det är faktiskt inte det som gör denna dag till en lycka lycka lyckans vilken dag utan det är när du går ut på mässgolvet möts du av ett myller av unga, målinriktade, drivna, värderingsstyrda entreprenörer.

Låt mig få presentera Amanda som med sina klasskamrater skapat Shells for life. De erbjuder ett mobilskal med instruktioner i hur du genomför hjärt-lungräddning HLR. Vi ska genomför HLR utbildning på IHM och jag har bjudit in Amanda och hennes kollegor att pitcha på oss, kanske vi blir er företagskund, kanske alla på IHM ska ha ett mobilskal som berättar hur du gör för att rädda liv?

Blev utmanad i spel av Servata som hjälper dig att träna minnet. Väldigt kul och extra roligt var att jag slog min gode kollega Anna, kanske de lät mig vinna för det är enklare att sälja till en glad vinnare än en dålig förlorare. Genom mitt köp blev jag både en del av processen samtidigt som jag ökat min medvetenhet i att träna minnet. Processen att tillsammans bli ett friskare samhälle.

Att nämna två av hundratals är inte för att ni andra inte gjorde intryck på mig, det gjorde ni alla!

På UF-mässan får du möjlighet att träffa unga entreprenörer, du får möjlighet till bra dialoger och höra hur de kopplat sitt företagande till hållbarhetsmålen (globala hållbarhetsagendan 2016-2030) och i deras värld är detta självklart. Det är självklart att företagande ska vara hållbart, det finns inget annat för dem. De tar snart studenten och inom kort ska de ut i näringslivet och detta gör mig hoppfull.

Att under en dag få vara bland UF-företagare och prata med dem om sitt egna företagande och företagande generellt. Det ger mig energi, det ger mig massor av inspiration och jag kommer leva på denna dag så länge. Jag lämnar bara UF-mässan med en fundering, vart är alla företagsledare? För ni, precis som jag borde vara intresserad av att bli inspirerad och få höra vad UF -företagare tänker om hållbarhet och företagande. Det är fri entré och det kommer ge er energi för en lång tid.

Stort TACK till alla er UF-Företagare för en lycka lycka lyckans dag!