LIA hos ett professionellt konsultgäng

Kian Leigh Heera kom till Sverige för tolv år sedan från Trinidad. Han fick jobb som tågvärd på SJ, men hans dröm var att jobba med affärsutveckling och ledarskap.

Så han bad om tjänstledigt för att läsa till International Account Manager på IHM.

Samtidigt frågade han om han fick göra sin praktik på SJ, och det blev mer än så; en superspännande praktikperiod och ett examensarbete som gav högsta betyg.

Vad kan locka svenska turister till Oslo och Stavanger?

Norge står inför en avreglering av tågmarknaden 2019, och Kian och studiekompisen Ioannis Nikiforakis har i sitt examensarbete analyserat intressanta aktiviteter som kan locka svenska turister till området mellan Oslo och Stavanger, i första hand fisketurism, cykling, vattenpark och djurpark.

Resultatet blev en strategi- och marknadsplan för SJs möjligheter att öka resandet till Norge.

– Det är en win-win. Det är både kul och givande att kunna stötta medarbetare som vill utvecklas i sitt yrkesliv. Och som i Kians fall kommer vi att ha nytta av de möjligheter som han belyser i sitt examensarbete, säger Dan Olofsson, ansvarig för SJs upphandlade trafik och som tillsammans med Camilla Mouton varit handledare för Kian.

Men inte nog med det. Kian hade turen att få medverka i ett spännande projekt lett av konsultbolaget Accenture i Norge under sin sista praktikperiod nu i somras. Uppdraget: att lägga upp strategin inför den stundande upphandlingen av tågtrafik i södra Norge.

– Jag lärde mig massor av att jobba med ett professionellt team konsulter, allt från processer, att våga vara modigare och ta ett kliv framåt. Och norskan var inte så svår som jag först befarade, konstaterar Kian.

Nu väntar nya äventyr och IHM önskar Kian lycka till på hans fortsatta resa!