IHM People – en arena för nätverkande

IHM är mer än en skola, det är ett nätverk. När du väl tagit klivet in i skolans lokaler, blir du automatiskt en IHM:are, och det innebär otaliga möjligheter för att skapa kontakter, både innanför och utanför skolans väggar.

Mitt i detta affärsnätverk av möjligheter står organisation IHM People, redo att knyta ihop trådarna. Fokus ligger på det personliga mötet mellan IHM:are, främst mellan studenter och studenter, men också mellan studenter och företag.

Organisationens mål är lyfta fram IHM:s nätverk som en arena för samarbeten, gemensam utveckling och social interaktion. Så här säger Olivia Simonsson, verksamhetsledare och studerande på IHM Yrkeshögskola i Göteborg:

– Det är en nätverksorganisation som finns till för alla som tagit en fot in på skolan, det kan vara YH-studenter, samarbetspartners, lärare, deltagare i kvällskurser och andra. Det vi gör är att planera, skapa och genomföra olika typer av evenemang för att främja nätverkandet, för nätverkande är framtiden. Vägen till att nå sin egen framgång är att göra någonting tillsammans.

Det handlar om att hjälpa varann

IHM People, som startade under sommaren, är ännu i uppstartsfas, fast utvecklingen går snabbt framåt. Hittills har de hunnit med en kick-off med beachvolleyboll-tema, en AW och en live-sändning med IHM:aren Alexander Pärleros. Organisationen hjälpte även till under skolans näringslivsdagar.

– Vi byggde upp en mässa i caféet vilket var ett koncept vi arbetade fram tillsammans med skolans utbildningsledare. Det är jättekul att vi gör detta tillsammans, för IHM People handlar om att hjälpa varandra, säger Olivia Simonsson.

Läs också intervjun med Olivia här

Hon berättar vidare att en rad olika idéer inom IHM People är under uppbyggnad och inte ännu hunnits presenterats, den grundläggande strukturen är dock klar och består av tre block: IHM Social där Kickoffs och AW:n arrangeras, IHM Company vars fokus är att byta erfarenheter med näringslivet och det sista blocket går under namnet IHM Business School där värdskap för mässor, infomöten och liknande planeras och genomförs.

Vad är en IHM:are?

– Varför namnet IHM People?
– Organisationen heter IHM People eftersom alla blir en IHM-person här inne, en IHM:are. I mina tankar är en IHM:aren en person som är nyfiken, driven och har viljan att teamworka, då försöker vi samla allihop här i vår organisation.

Eldsjälen Olivia Simonsson har varit med från starten av det som nu är IHM People. När hon började på utbildningen Konceptutvecklare Event & besöksnäringen hösten 2017 arrangerade hon en AW med klassen som snabbt följdes av en AW med alla första års-studenter på IHM:s Yrkeshögskola i Göteborg.

– Det var en jättehärlig början och jag tror det var där någonstans IHM People började. För sedan började folk fråga i korridorerna: Det var jättekul att träffas alla, när kör vi igen? Så vi gjorde en Christmas Edition på det, och bjöd in tvåorna också.

Organiserar sig långsiktigt

AW-träffarna fortsatte och växte, med namn som IHM After Work VOL 5.0 – Spring Edition, IHM After Work VOL 5.0 – Summer Edition och snart slogs Olivia av tanken: Det borde finnas en organisation för att främja det här. Hon presenterade idén för sin utbildnings ledningsgrupp och responsen blev positiv.

– Jag fick jättebra feedback på det här, och veckan efter kände alla som arbetade inom yrkeshögskolan på IHM till idén.

Olivia Simonsson bildade tillsammans med Stefanie Molnar, Arne Gausel Pelaez Estrada, och Cecilia Dahlberg (personer hon lärt känna på de tidigare IHM-träffarna), en utvecklingsgrupp, och så startade IHM People officiellt den 1 augusti. Sedan dess har även Max Västhav tillkommit till gruppen.

Förutom utvecklingsgruppen består IHM Peoples organisation av en projektgrupp med personer från olika YH-utbildningar på IHM, och tanken är det ska fyllas på med första års-studenter som kan ta över inför nästa termin. På så vis skapas ett kontinuerligt tillflöde av nya studentrepresentanter i IHM Peoples organisation.

Vad är på gång?

– Vad händer framöver för IHM People?
– Vi är på gång att starta upp i Malmö och Stockholm. Det var jättehärlig feedback i Malmö och jag ska till Stockholm nästa vecka och presentera konceptet mer ingående. Det har redan varit massor folk som mailat mig och bokat möten om IHM People, säger Olivia Simonsson.

På bara några få månader har IHM People lyckats börja knyta ihop ett av Sveriges största affärsnätverk, ett nätverk som nästan verkar ha stått och väntat på att någon ska ta initiativet till sammanlänkningen. Olivia Simonsson tror också att det massiva intresset för IHM People kan vara ett tecken i tiden.

– Det är 2018 och det kan vara så himla lätt att fasta i det som är i mobilen istället för att se på varandra. Det riktiga mötet är vad människor söker efter och vad IHM People står för.

Så här beskriver IHM People sig själva:

Vi finns till för att främja nätverkandet mellan studenter samt mellan företag och studenter. Genom att planera och genomföra olika event så skapar vi en arena för nätverkande som bidrar till en avslappnad miljö där de studerande kan känna sig trygga, har en chans att påverka och där framtida “Business People” knyter kontakter inför arbetslivet.

IHM Peoples riktlinjer

  • Ha roligt – För att när du har kul då engagerar du dig naturligt och arbetet blir bättre.
  • Ärlighet – För att ärlighet varar längst. Vi skapar förståelse för varandra.
  • Kommunikation är A & O – Följ kommunikationsplanen för att effektivisera vår tid.

Vill du bli också bli en del av IHM People? Följ dem på Facebook och LinkedIn!