IHM erövrar Exportrådet!

Det händer roliga saker på kontoret och jag hoppas att jag hinner få ta del av några av de spännande projekt som kommer framöver, inshallah.

Ja, här lämnar vi allt i Guds händer. Det är nämligen så man gör här, förlitar sig på högre makter. Inte bara när det kommer till önskningar eller förhoppningar, utan även när det kommer till praktiska saker som att åka taxi. Jag är själv en flitig användare av inshallah när det kommer till åtaganden, förhoppningar men mest undanflykter om jag ska vara ärlig...

Förra veckan jobbade jag mycket med en sourcing studie, vilket har varit väldigt intressant och lärorikt. Har fått en bättre känsla för hur den egyptiska transaktionsperioden verkligen ser ut från alla perspektiv. Ekonomin har drabbats hårt och det är väldigt intressant att se vilka reformer man har gjort för att lyfta landet igen. Känner att jag kan en hel del om landet och är sugen på att lära mig ännu mer då jag tycker sådant är spännande!

För övrigt så har jag verkligen kommit in i arbetsuppgifterna och jag känner mig väldigt nöjd med min förståelse för mitt arbete och all kunskap jag har fått under denna tid. En sådan simpel sak som ett säljsamtal är verkligen något man bör ha serious skills för! Det trodde man inte när man satt där vid skolbänken under säljplaneringen och gnällde. Min herre, här sitter jag och ska sälja ett helt land som dessutom ligger i Mellanöstern! Lägg på revolutionen och den kämpande ekonomin så vet du vad jag har att jobba med. Måste dock erkänna att det är väldigt kul att ringa företag i Sverige, folk är liksom nyfikna på vad som händer här och man får chansen att övertyga, motivera och visionera.

Idag hade jag som vanligt telemöte med de övriga kontoren i regionen och fick chansen att tala med Oskar som är ny praktikant på kontoret i Dubai. Han läser första året på IHM i Göteborg, vilket är hur kul som helst. Jag kan bara tänka mig hur nervös han måste vara, speciellt när jag sa "Represent IHM". Känner på mig hur grymt vi kommer att jobba båda två och visa hur proffsigt IHM är!

Ska bli väldigt kul att ha Oskar i vårt säljteam framöver! Hoppas att detta inlägget var uppskattat. Svårt att blogga utan feedback. Lovar dock fler uppdateringar så fort jag får tillbaka inspirationen för bloggandet!

//Maria