Ett gäng säljare och Ekonomi

Innan påsk avslutades kursen Marknadsföring/fördjupning, vilket var en kurs som var mer riktad mot Marknadsföring åt IT-hållet.

En spännande kurs som gjorde att man fick en övergripande blick i vad IT kan vara. Vi gjorde en ganska maffig hemtenta och det var riktigt skönt att få den inlämnad innan påsk och ta lite påskledigt.

Nu har vi kört igång med kursen affärsekonomi vilket för ett gäng säljare ibland nog kan kännas lite knivigt. Mycket matte, nyckeltal osv. Vi kör mycket "Case" i grupp med olika stora uppgifter där vi får räkna på nyckeltal hos olika företag. Vad skall företaget fokusera på för att soliditeten inte skall understiga 35% tex, ja det är mycket nytt men samtidigt väldigt kul och lärorikt! Dessutom har vi sedan vi började haft otroligt tur med våra föreläsare som hittills allihopa vart otroligt bra, så känns det även för denna kurs!

Till skillnad mot föregående kurs har vi gått heldagar från 9-16, efter en sådan dag är huvudet ganska mört men det är riktigt kul att verkligen få något att bita i. Så dagarna i skolan varierar från kurs till kurs. Det beror lite på hur våra föreläsare väljer att lägga upp sina dagar. Innan har vi haft mycket 9-12 men då också en hel del arbete efter skolan.

Det är verkligen en viktig bit som vi läser just nu och något som alla kommer ha stor nytta av i framtiden vad vi nu än kommer göra. Eftersom vår utbildning är såpass bred är det ju faktiskt inte helt säkert att alla kommer syssla med sälj, någon kanske hamnar på inköp, någon på marknadsavdelningen eller vad det nu må vara, men då känns det bra att inte allt är riktat mot just sälj!

Nu är vi lediga i några dagar eftersom det är Valborg och annat, när vi kommer tillbaks i nästa vecka väntas en ny hemtenta i denna kursen. Men först lite ledigt!

Ha en fin Valborg!

//Mikaela