IHM People

Deltagare, studenter, lärare och personal - här är ansiktena som personifierar IHM:s passion för kunskap, människor och affärsutveckling.

/globalassets/.new-blocks/yh/svartvit-bild.jpg

IHM-studenter tar (återigen) topplatserna i Årets E-handelsstudent

IHMs E-commerce Manager-studenter William Wenke och Elias Bengtsson möttes för första gången i Stockholm i förra veckan – på scenen på Fotografiska under finalen av tävlingen Årets e-handelsstudent. Här berättar de om tävlingen, utbildningen och hur de hamnade hos oss.
Läs mer
/globalassets/.new-blocks/inspiration/bilder/hero_blogg_ecl.png

Bobo boostade karriären med e-handeslogistik

Pandemin inspirerade Bobo Steen att investera i kunskap och byta karriär. På IHM hittade han den perfekta matchen i YH-utbildningen E-commerce Logistiker. Här berättar han om den eftertraktade nya kompetensen och hur IHM tog honom vidare i karriären.
Läs mer
/globalassets/.old-new/bilder/blogg/blogg-2023/hero-lovisa-lonnqvist-artikel.jpg

Lovisa Lönnqvist - Med kreativ drivkraft kan man åstadkomma det mesta

En av personerna bakom den nylanserade business brandbyrån Spark & Grow är Lovisa Lönnqvist. En småbarnsmamma, en idrottare och en nyfiken och modig entreprenör. Hon hittade sin inre gnista och lät den växa. Samtidigt som hon startade eget kompletterade hon sin förståelse för affärsmässig helhet med hjälp av utbildningen Business Management på IHM.
Läs mer
/contentassets/758ad1d445fa4b8fa66bfb501a541bf9/jonathanbjorkman_apl._hero.jpeg

Från spelutvecklare till Agil projektledning på IHM

Innan studierna arbetade Jonathan Björkman med digitalisering av skolverksamheter inom offentlig verksamhet. Arbetet gick ut på hur man kan inkludera ny teknik i utbildningssyfte, hur man implementerar nya system samt att få pedagoger och elever att använda den på bästa sätt. Efter ett par år i branschen dök en nyfikenhet upp hos Jonathan om att vilja lära sig mer. Den nyfikenheten resulterade i en utbildning på IHM i Agil projektledning.
Läs mer
/globalassets/bloggbilder/2400x820-ellery.jpg

Anna: "Nu vill alla ha en konceptutvecklare"

Anna Enger-Sällberg går andra året på Konceptutvecklare Event & Besöksnäring i Stockholm. Med tre månader kvar till examen har hon redan anställningen klar - som Business Opportunity Manager för Ellery Beach House.
Läs mer
/globalassets/bilder-regular-page-hero-1312x540/grupp_jobbar_apl_1312x540.jpg

"Arbetet med kund-upplevelsen är otroligt spännande"

Linda Öhling har mångårig erfarenhet av att arbeta med kundupplevelsen. Erfarenhet som hon nu tar med sig in i ledningsgruppen för Customer Experience Specialist - en av årets nyheter på IHM Yrkeshögskola. Här är tre frågor och svar om utbildningen.
Läs mer
/globalassets/bilder-regular-page-content-960x480/hero-blubb.jpg

Visual Merchandiser - Unified Commerce: Mer än bara snygga skyltfönster

Agnes Andersson och Evelina Schultz studerar Visual Merchandiser - Unified Commerce på IHM Yrkeshögskola. Nu är de med och tävlar i Yrkes-SM. Kan de ta sig hela vägen till VM i Shanghai?
Läs mer
/globalassets/bilder-regular-page-hero-1312x540/beviljade_utbilnidngar1312x540.jpg

Agile - ett nödvändigt mindset

Kristina Holmkvist är ledamot i ledningsgruppen för YH-utbildningen Agil projektledare. Till vardags coachar hon organisationer till bättre läroprocesser och ibland gästföreläser hon på IHM. Varför brinner hon för agil projektledning och vad tror hon om dess framtid? Svaren får du här!
Läs mer
/globalassets/bilder-regular-page-hero-1312x540/grupp_jobbar_apl_1312x540.jpg

Läraren Helgi berättar om agil projektledning

Helgi Gudmundsson på Agile People är ny lärare på utbildningen Agil projektledare - här svarar han på 6 korta frågor om hans roll, utbildningen och ämnet agil projektledning.
Läs mer
/globalassets/i-fokus/blogg/2021-vt/210618-petra-englund/front-agil-forandringsledning-2400x820-02.jpg

Petra Englund förespråkar agil förändring

Petra Englund tog ett ordentligt kliv in i det agila under våren i och med sin utbildning Agil förändringsledning - och hon är inte besviken. "Jag tror att vi kommer se olika typer av konstellationer under olika tider med olika projekt och då behöver vi ett ramverk att hålla oss till, och det är det agila sättet".
Läs mer
/globalassets/i-fokus/blogg/2021-vt/210408-jonas-wallen/front-smarketing-960x480.jpg

Vad är smarketing? Låt Jonas Wallén förklara

Jonas Wallén leder marknadsarbetet på saasbolaget Varbi och brinner för att kombinera marknadsföring och försäljning. Vi tog ett snack med honom om vad Smarketing egentligen innebär och varför han valde att studera Sales & Marketing Management på IHM.
Läs mer
/globalassets/i-fokus/blogg/2021-vt/210406-julia-wahlstrom/julia-wahlstrom-front-960x480-4.jpg

Julia genomförde sin LIA i Kalifornien

Intresset för text, bild och web har fört henne genom grundläggande digitala jobb, YH-utbildningen E-commerce Manager och en praktikplats i San Diego - och nu har hon säkrat både en tjänst och ett CV som lyser av digital kreativitet. Möt bloggaren och den digitala koordinatorn Julia Wahlberg.
Läs mer