Sveriges bästa arbetsplats tre år i rad

MTA Bygg och Anläggning är ett värderingsstyrt lokalt bygg- och anläggningsföretag i Halmstad, Varberg och Helsingborg med verksamhet i hela Halland och norra Skåne. Deras ledstjärnor är korta beslutsvägar och fokus på arbetsglädje, enkelhet och långsiktiga relationer.

När vi senast mötte Tommy Zryd på MTA Bygg hade de just mottagit priset Sveriges bästa arbetsplats 2014. Ett antal projektledare hade gått IHM Personligt Ledarskap och 15 personer skulle precis påbörja programmet IHM Utvecklande Ledarskap.

– Vi hördes vid hösten 2014, vad har hänt sedan dess, Tommy?
– Vi har faktiskt fått Great Place to Works utmärkelse Sveriges bästa arbetsplats för tredje året i rad, vilket är jätteroligt. Vi satsar löpande på att vara en attraktiv arbetsgivare och verkar för en sund arbetsmiljö, där varje medarbetare alltid ska känna sig sedd och som en viktig del av laget.

– Grattis, ni verkar ha lyckats bra med er målsättning och har lockat till er många nya medarbetare?
– Ja, vi har expanderat och har nu 270 anställda. Vi har etablerat oss på ytterligare två orter och finns nu även i Helsingborg och i Varberg.

– Hur ser ni på er företagsinterna kompetensutveckling?
– Ledarskapet är en bidragande faktor till ett gott arbetsklimat. Många av våra chefer har gått IHM Personligt Ledarskap och IHM Utvecklande Ledarskap, och vi skickar löpande iväg nya personer till dessa båda program.

Det handlar om att få en samsyn kring vårt gemensamma ledarskap och en självkännedom hur vi agerar som ledare i olika sammanhang. Vi satsar mycket på kompetensutveckling så det var extra roligt att vi nyligen även fick priset som Årets Kompetensföretag 2016 vid Halmstads näringslivsgala.