Hoppa till innehåll
hero1

Vilka yrken behövs 2021 och framåt?

Alla IHMs YH-utbildningar utvecklas, kravställs och leds framåt i direkt samarbete med näringslivet. Här är listan på de 12 YH-utbildningarna vi erbjuder med start hösten 2021 och våren 2022. Titta ordentligt – du kanske hittar ditt framtidsyrke!

Ett fåtal gånger om året har vi på IHM och resten av Sveriges yrkeshögskolor chansen att ansöka om vilka YH-utbildningar vi ska få erbjuda. Det är sedan Myndigheten för yrkeshögskolan som har i uppdrag att besluta om vilka utbildningar som ska ingå i yrkeshögskolan.

Det är en viktig process. Landets yrkeshögskolor ska erbjuda kvalificerade utbildningar som är skräddarsydda utifrån arbetslivets behov, utan att skapa obalans på marknaden. Det är det som gör att Myndigheten för Yrkeshögskolan kan rapportera starka siffror som att:

"Av de som tog en examen från en yrkeshögskoleutbildnings 2018 var 93 procent i arbete 2019."

Så även om en specifik yrkesroll behövs, kan inte alla erbjuda yrkesrollens utbildning. Det och många fler faktorer spelar in i beslutet om vem som får utbilda i vad.

IHM erbjuder 24 starter inom 12 utbildningar i höst!

Den 19 januari kom resultatet och vi kan med stolthet meddela att vi beviljades 16 nya utbildningsstarter. Det betyder att ytterligare 1430 drivna nytänkare kan påbörja sin framtida karriär här på IHM Yrkeshögskola de närmsta tre åren.

Det betyder också att vi slår nytt rekord med hela 24 starter i höst!

”Vi ser fram emot att få välkomna så många drivna studenter till IHM i höst. Det är ett förtroende vi både är stolta och tacksamma för!”

– Tommy Persson, affärsområdeschef för IHM Yrkeshögskola.

Starka och växer inom utbildningar för e-handel

Den stora nyheten är att vårt nya koncept Visual Merchandiser - Unified Commerce beviljades i Malmö! Samtidigt säkras nya platser till E-commerce Manager i Stockholm, Göteborg, Malmö och Kalmar, utöver platserna till E-commerce logistiker i Stockholm och Malmö som redan beviljats.

Ansökan till IHMs YH-utbildningar öppnar 10 februari och stänger den 3 maj.


AKTUELLA YH-UTBILDNINGAR

Här är alla YH-utbildningar på 2 år som leder till en examen och startar hösten 2021.


YH-UTBILDNINGAR VI FORTSÄTTER ATT ERBJUDA


NYTT YH-KONCEPT PÅ IHM

Visual Merchandiser Unified Commerce

400 YHP = 2 år ​

Undervisningsform och studietakt: Bunden och helfart

Första start: Hösten 2021 i Malmö

Förkunskapskrav: Engelska 6 samt Svenska 2

Yrkesroller:​

Digital Merchandiser Manager​
Digital Store Merchandiser
Omni Visual Merchandiser
Visual Merchandiser
Visual MerchandiserUnified Commerce​
Visual Merchandiser Coordinator

;