IHM knyter kontakter med Kalmars näringsliv

En av våra styrkor på IHM är vårt nära samarbete med näringslivet - en stark relation som vi byggt upp under lång tid. Nu breddar vi samarbetet enda till Kalmar.

Vårt mål är att en YH-utbildning ska leda till jobb. För att kunna säkerställa att de studerande efter två år har just den kompetens som efterfrågas ute bland företagen jobbar vi med partners från näringslivet - totalt över 2000.

När vi bestämde oss för att flytta till Kalmar och öppna utbildningen E-commerce Manager var en av de första sakerna vi tog tag i, förutom att fixa lokaler, att kontakta företag i näringslivet. Royal Design, VivaMedia, Swedmog, Horseonline, Meds, Outnorth, Nordic Nest och e-Business Partner är några av våra nya kontakter i Kalmarregionen.

Så här säger företagen själva om e-handeln i Kalmar och samarbetet med IHM:

Pelle Gustafsson

Chief Marketing Officer, Outnorth

"Kalmarregionen är stark inom e-handel. Det finns ett antal stora e-handelsföretag här och många mindre som ligger i startgroparna. Att få hit en så specialiserad och kvalificerad utbildning som denna kommer att hjälpa många av dessa företag framåt. Innehållet är verkligen relevant och med två praktikperioder under utbildningen finns goda möjligheter att hitta ett spännande jobb här i regionen."

Louise Östlund

VD, Kalmar Science Park

"Om några år kommer vi vara ett komplett kunskapscenter inom E-commerce, känt både nationellt och internationellt. När IHMs närvaro i E-handels-klustret satt sig kommer sannolikt fler E-handelsbolag etablera sig som vi både kan kompetensförsörja och stötta inom tillväxt"

Henrik Zobal

Business Manager, VivaMedia

"Man brukar ju säga att framgång föder framgång, och det är E-handeln i Kalmar ett väldigt bra exempel på. Vi har flera stora etablerade E handelsbolag, men även flertalet nyetablerade E handelsbolag som växer i snabb takt."

David Erndin

VD, Horseonline

"Kalmarregionen har många starka bolag inom E-handel; något som i sin tur föder inspiration och driv som leder till att fler går den vägen. Vi har allt från riktigt stora etablerade bolag till mindre expanderande bolag och för alla dessa är kompetent personal en nyckel till fortsatt framgång."

Vi ser fram emot att möta Kalmars näringsliv i höst!


Mer om IHM i Kalmar:

Intervju med Louise, VD på Kalmar Science Park

Varför behövs en e-handelsutbildning i Kalmar?

IHM flyttar in på Varvsholmen i Kalmar

Nyhet: E-commerce Manager i Kalmar!