Varför valde du utbildningen E-commerce Manager, Joanna?

Ett bra stöd när man själv funderar på vilken utbildning man ska välja är att höra vad de nuvarande studenterna har för tankar om den utbildning man är intresserad av.

Här kommer Joanna Daléns tankar om varför hon läser till E-commerce Manager på IHM.

Varför valde du en YH-utbildning på just IHM?

YH-utbildningar svarar på ett behov som finns på marknaden och IHM är kända för att hålla sina utbildningar uppdaterade och aktuella. IHM:s lärare är konsulter specialiserade och yrkesverksamma inom sitt område vilket ger relevant och aktuell undervisning. IHM har också goda nätverket inom näringslivet vilket ger oss som studenter möjligheter att få bra praktikplatser och framtida goda kontakter.

Varför valde du utbildningen E-commerce Manager?

Utbildningen är helt ny och framtagen som svaret på efterfrågan av den kompetensen på arbetsmarknaden. Att få vara en del av en historisk utveckling är något som är spännande och lockande, det faktum att konsumenten har anammat den nya digitala kulturen snabbare än vad företagen gjort gör att jag ser stora möjligheter att redan som nyutbildad snabbt ta plats på arbetsmarknaden. Det är ny teknologi, nya affärsmodeller och ett nytt sätt att tänka inom business vilket i sig ger oss som utbildas nu stora möjligheter att fortsatt utvecklas också efter utbildningen inom vårt kommande yrke.

Vilka var dina förväntningar på utbildningen?

Jag förväntade mig att få en övergripande förståelse för e-handel, digital marknadsföring och de utmaningar övergången till det digitala innebär. Jag förväntade mig också att få kunskap om de nya metoder och den nya tekniken som e-handel kräver för att lyckas. Hittills har utbildningen nått upp till mina förväntningar. Den känns helt aktuell samtidigt som den är väldigt ny och det är få som idag kan förklara vad en e-commerce manager egentligen är. En sak som känns säker är att det kommer behövas många av oss inom de närmsta åren, vilket jag tycker är superkul.

Vad är det bästa med att vara YH-student på IHM?

Framför allt så har jag kul. Blandningen av ”vanliga” studenter med människor från yrkeslivet skapar också en miljö som känns inspirerande, ger tillfälle till samtal och skapar en närhet till det yrkesliv som väntar.

Innan jag började på IHM var jag osäker över hur jag, som pga min ADHD, har koncentrationssvårigheter skulle klara av att börja studera igen. Denna osäkerhet släppte snabbt tack vara den hjälp och det stöd jag fick för att klara utbildningen utav handledare och lärare på IHM. Jag kan bara tala utifrån egen erfarenhet och för mig är det första gången som lärare ser min diagnos som något jag kan vända till en fördel med rätt hjälpmedel, istället för något som ska hålla mig tillbaka.

Vad är målet med utbildningen?

Hur ser framtiden ut efter IHM? Mitt mål är att lära mig allt som går under min tid på IHM så att jag är väl rustad för framtiden. Snart går vi ut på våran första praktikperiod, något som jag verkligen ser fram emot. Jag hoppas på att praktikperioderna kommer hjälpa mig att klargöra bilden av hur min roll som e-commerce manager kommer se ut.

Jag räknar kallt med att kunna gå direkt ut i arbetslivet när jag är klar.

Skulle du rekommendera andra att läsa en YH-utbildning på IHM? I så fall varför?

Det skulle jag absolut göra. Jag inte bara lär mig mycket utan gör det i en miljö som också ger inspiration och glädje. IHM är för mig en modern skola med en nytänkande approach, vilket är fantastiskt!

Tack och lycka till Joanna!

Läs mer om yh-utbildningen E-commerce Manager här