Varför behövs en e-handelsutbildning i Kalmar?

Vi ställer frågan till Henrik Zobal, Business Manager på VivaMedia, som är ett av de företag IHM samarbetar med när YH-utbildningen E-commerce Manager startar för första gången i Kalmar.

- Varför behövs den här utbildningen i Kalmar?

Kalmar har senaste åren växt fram som en expansiv och innovativ region inom E-handel. Vi har flera spännande aktörer inom E-handel i Kalmar regionen, såsom Royaldesign, Outnorth, Nordicnest & Hatstore. Men här finns även flera byråer som är specialiserade i att hjälpa företag inom e-handel och andra branscher med deras marknadsföring. Den största utmaningen för oss alla att växa vidare handlar om att ha rätt kompetens, därför kommer etableringen av utbildningen E-commerce Manager att bli väldigt viktig för regionen i fråga om att ny kompetens kommer ut på arbetsmarknaden.

Vilka specifika möjligheter inom E-handel finns i Kalmar?

Man brukar ju säga att framgång föder framgång, och det är E-handeln i Kalmar ett väldigt bra exempel på. Vi har flera stora etablerade E handelsbolag, men även flertalet nyetablerade E handelsbolag som växer i snabb takt.

Hur stort är E-kompetensbehovet i Kalmar?

Det är väldigt stort skulle jag säga. Det man skall komma ihåg är att kompetens är en färskvara, särskilt i den digitala världen där nya lösningar inom både system och annonsering utvecklas i rask takt. Så även etablerade bolag behöver fylla på med nya kompetens för att hänga med.

Hur viktig är satsningen på E-commerce Manager i Kalmar?

Väldigt viktigt, det är verkligen glädjande nyheter för hela regionen att vi får en mer praktisk tillämpad utbildning inom E-handel.

Varför tror du att YH-studier inom E-commerce är en bra idé?

Tillväxten inom E-handel i Sverige var 15,7% år 2019, och har växt årligen i över 10 års tid. Att behovet är mycket stort både nu och framöver med kompetens inom E-handel är solklart, så utbildningen kommer verkligen ge studenterna mycket goda förutsättningar till en spännande och rolig roll på arbetsmarknaden framöver.

Tack Henrik för dina svar! Vi ser framemot fortsatt samarbete i höst när vi startar upp utbildningen i Kalmar.

Lästips! IHM flyttar in i Kalmars digitala hjärta

En ny digital framtid i Kalmar? Utbilda dig till E-commerce Manager