Tre frågor om utbildningen Agil förändrings-ledning

Agil förändringsledning är en av IHM:s nya ledarskapsutbildningar på distans. Vi kontaktade Johan Victor, en av lärarna bakom utbildningen, och ställde tre grundläggande frågor om kursens innehåll.

För vem passar utbildningen agil förändringsledning?

– Agil förändringsledning passar dig som är nyfiken på agila metoder, agila arbetssätt och agilt ledarskap. Du sitter kanske mitt i en agil transformation och funderar kring vad detta kommer innebära för dig som ledare eller medarbetare. Eller så har du blivit nyfiken av allt snack om agile och vill förstå vad det faktiskt innebär och hur det hjälper oss att möta den allt mer snabbrörliga värld vi befinner oss i.

Vilka ämnen rör ni er igenom under utbildningen?

– Utbildningen placerar in agile i ett större sammanhang och vi förklarar när och var agile passar in. Vi går igenom historien bakom agile och skapar förståelse för var ifrån begreppet kommer och vad det influerats av. Vi funderar kring vad det innebär att vara agil och vad vi gör som medarbetare och ledare för att stötta agila arbetssätt. Vi undersöker också några av de agila metoder som oftast nämns. Vi lär oss om team och teamutveckling, vi pratar om hur vi kan skapa kunskapande organisationer och så tittar vi närmare på hur agile stöttar motivation och engagemang.

Vilka nya metoder och verktyg får man med sig efter avslutad utbildning?

– Man lär sig analysera och se när agila metoder passar bäst. Deltagarna kommer lära känna och förstå agila ceremonier och metoder (vi fokuserar på SCRUM). Vi går också igenom hur man skapar effektiva team, samt metoder för att få fokus på kvalitet och värde.

https://www.ihm.se/globalassets/bilder-regular-block-313x252/eventbrite-ff.png

Agil Förändringsledning

För att skapa den snabbrörlighet som krävs just nu så behöver traditionella metoder bytas ut mot agila metoder och nu erbjuder IHM Business School en rak väg in i agil förståelse. Säkra din plats nu!

 

Jag vill veta mer