Studerande blev årets e-handelsstudent

Maja har precis tagit examen från E-commerce Manager i Kalmar. Vi kontaktade henne för att prata om studietiden, hur Kalmar är som studieort och vinsten i Post Nords tävling: Årets e-handelsstudent.

Hur kommer det sig att du valde att studera E-commerce Manager på IHM?

Jag hittade utbildningen av en slump, men fastnade verkligen för utbildningens innehåll och närheten till näringslivet med de långa LIA-periodera.

Hur har det varit att studera på IHM?

Fantastiskt! Utbildningsformen är lyhörd och i samspel med eleverna, IHM är väldigt flexibelt och anpassat utifrån omvärldens trender och behov.

Vad gjorde du praktik? Hur var det?

Jag gjorde min LIA 1 inom CRM på Nordic Nest. Jag trivdes väldigt bra med såväl arbetsplatsen som arbetsuppgifterna, så när jag blev erbjuden att fortsätta under sommaren och som deltid vid sidan av studierna så tackade jag givetvis ja. Därför blev det naturligt för mig att även spendera LIA 2 på Nordic Nest, under den tiden blev jag även erbjuden en fastanställning.

Vill du säkra ditt CV för framtidens digitala arbetsmarknad?

Ta vägen via IHM och bli E-Commerce Manager

Varför ska man läsa på IHM i Kalmar?

Jag kommer ju från Kalmar/Öland, så för mig var det ett naturligt val. Men Kalmar är en levande studentstad, och eftersom IHM Kalmar inte är så stort, så blir det en fin gemenskap i klassen.

En nyhet för i år är att vi har erbjuder utbildningen Konceptutvecklare Event- Event och besöksnäring i både Kalmar och Vimmerby.

Varför vill du rekommendera andra att studera på IHM?

Närheten med yrkeslivet, och att det är en praktisk utbildning där allt från kursmoment till LIA låter dig utöva dina kunskaper. Och lärarna är helt fantastiska!

Du kammade ju hem vinsten i PostNord Sverige årliga pris till Årets e-handelsstudent, stort grattis! Vill du berätta lite mer om tävlingen och ditt bidrag?

Tack så mycket, det var verkligen jättekul att få den utmärkelsen. Mitt bidrag bestod av en ny affärslösning som skapar mervärde i leveransupplevelsen och stärker PostNords relation till kunderna, och differentierar dem i checkout-processen.
Läs mer om tävlingen här.

Maja Lundgren årets e-handelsstudent 2023
Maja Lundgren, vinnare av Post Nords tävling Årets e-handelsstudent.

Som vinnare kommer du få vara med i ett utvecklingsprojekt inom e-handelslösningar på PostNord Sveriges, berätta mer om det!

Jag vet faktiskt inte så mycket ännu. PostNord vill inledningsvis implementera delar av min lösning, och vi ska påbörja arbetet efter sommaren.

Du tar ju examen nu, vad har du för framtidsplaner?

Vid examen hade jag signat mitt avtal med Nordic Nest och började min heltidsanställning direkt, något jag är väldigt glad över.

Skulle vill skicka med till någon som funderar på att studera på IHM?

Gör det! Min utbildning var på två år, med sammanlagt 24 veckors praktik, det går så snabbt och du lär dig otroligt mycket under denna tid.