Studerande berättar om sin första LIA

Shelly läser första året utbildningen Visual Merchandiser – Unified Commerce i Göteborg. Hon har precis avslutat sin första LIA (praktik), vi kontaktade henne för att höra hur hon har haft det.

Hur hittade du din LIA-plats?
Jag och min klasskompis Fjona sökte till samma företag. Vi hittade företaget via IHM skolportal, där samlas företag som söker IHM studerande till sina företag för praktik.

Vi praktiserade på Sofly AB, ett cirkulärt företag som säljer begagnade soffor.

Hur upplevde du att din LIA var?
Vi trivdes otroligt bra på vår LIA. Företaget vi var på är relativt nystartat och vi välkomades med öppna armar av alla. Vår handledare gav oss fria händer att vara kreativa och använda oss av kunskapen vi lärt oss under kurserna.

Vilka uppgifter hade ni?
Primärt var vi Digital Visual Merchandisers, företaget har ingen fysisk butik utan driver sin försäljning online.

Vi fick styla och fotografera möblerna innan de publicerades på hemsidan och i sociala medier. Vi skapade även textbeskrivningar, blogginlägg på hemsidan och content till Instagram samt Tiktok.

Vad tycker du är viktigt när man startar sin LIA?

  1. Det är viktigt att man går igenom spelregler, vad vill du få ut av din LIA? Vad förväntar sig företaget av dig? Våga vara nyfiken – våga fråga!
  2. Sätt upp mål, det kan exempelvis vara veckomål eller delmål. Det är ofta motiverande och ha någonting att sträva efter, och dessutom får du öva på att skapa strategier och arbeta mot uppsatta mål och deadlines.
  3. HA KUL!

En LIA-plats förbereder dig inför vad som komma skall, det får dig att utvecklas som person men även i din yrkeskarriär.

Framtidens Visual Merchandisers utbildas på IHM

Få kompetens att arbeta med visuell kommunikation i digitala och fysiska butikskoncept.