Starkt resultat för IHM Yrkeshögskola när nya utbildningar beviljades

Goda nyheter för dig som vill studera på IHM - i fredags fick vi ett besked som säkrar hela 23 starter av YH-program i höst. Se alla utbildningsmöjligheter här!

Den 11 januari meddelade Myndigheten för yrkeshögskolan vilka nya yrkeshögskoleutbildningar som beviljades. För IHM innebär beskedet att vi kommer att kunna starta hela 23 YH-utbildningar till hösten och är därmed den YH-anordnare som kan erbjuda flest YH-utbildningar inom utbildningsområdet ekonomi, administration och försäljning.

– Vi är mycket stolta och glada över resultatet från Myndigheten för yrkeshögskolan som bekräftar att utbildningarna matchar företagens behov av kompetens men även håller en mycket hög kvalitet. Vi får inte bara flest beviljade utbildningar i landet inom vårt huvudområde – vi får även möjlighet att expandera i norra Sverige, vilket ska bli jättekul, säger Liv Flink, affärsområdeschef för IHM Yrkeshögskola.

IHM växer i norr

Det var förra året som IHMs YH-verksamhet flyttade upp till Umeå och Luleå med starten av Digital Marketing Specialist. Gårdagens besked innebär att säljutbildningen Account Manager B2B nu även kan ta plats i städerna – med start våren 2025.

– Det är otroligt roligt att se att IHM-imperiet växer i norr. Account Manager B2B blir ett bra tillskott här i Umeå och Luleå och jag vet att företagen är väldigt nyfikna på kompetensen, säger Daniel Berg, utbildningsledare i Umeå.

Framtidens kompetensbehov

Bakom de senaste årens framgångar med att utveckla högaktuella och attraktiva utbildningskoncept står IHMs anbudsteam och så här säger anbudschefen Maria Dagermo om IHMs fortsatta utvecklingsresa:

– Arbetsmarknaden förändras i snabb takt där bland annat digitalisering och framväxten inom AI genererar nya yrkesroller och kompetenskrav. Genom att vara lyhörd mot marknaden och arbeta i nära samarbete med företag kan vi snabbt fånga upp och utveckla utbildningar som möter nya och förändrade kompetensbehov.

Så planerar du att påbörja din nya karriär i höst, och vill ha en kvalitetsstämplad utbildning med säkra jobbutsikter, har IHM Business School 23 olika utbildningsmöjligheter som väntar på dig.

Här är utbildningarna som startar hösten 2024

Ansökan öppnar 14 februari - gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad!

Lär mer om IHM Yrkeshögskola här