Presskonferens och kultur

Nu är det endast 60 dagar kvar till F1-racet i Bahrain, och igår hölls den första presskonferensen.

Det var första gången jag var på en presskonferens, och det var intressant att se alla fotografer som trängdes för att ta de bästa bilderna och journalisterna som skrev för fullt.

Jag får ofta frågor om hur det ser ut i landet och hur det är att bo här, så jag ska försöka beskriva detta så bra jag kan.

Bahrain är ungefär 3 gånger större än Hisingen och majoriteten bor i norra delen av ön där även huvudstaden Manama ligger. Ca 80% är muslimer och en stor del av befolkningen är utvandrare/invandrare (vad är man egentligen när man flyttat till ett nytt land?).

Lokalbefolkningen är väldigt högutbildade, det är inte ovanligt med magister och doktorandexamen och en hel del, kvinnor och män, väljer att studera utomlands. Jag får ofta frågan om jag måste täcka mig när jag är i Bahrain, men det är upp till var och en att välja hur man vill klä sig.

Det är mestadels öken i Bahrain, men vissa områden är täckta med dadelpalmträd. Det är alltså inga kokosnötter som man riskerar att träffas av.

Det finns även många korallrev längs kusten och det är inte helt ovanligt att man ser delfiner.

Bensinen kostar ca 1.50 kr/liter, lite skillnad från Sveriges priser.