Hoppa till innehåll
hero1

IHM:s yrkeshögskola öppnas med uppdragsutbildningar

Nu blir alla kurser och utbildningar i IHM:s yrkeshögskola tillgängliga för privata företag och organisationer. Det nya konceptet går under namnet uppdragsutbildningar och ger nya ingångar till kompetens via Yrkeshögskolans framgångsrika upplägg.

I spåren av corona har både den svenska arbetsmarknaden och företagens vägar till kompetensförsörjning skakats om rejält. Nu väljer IHM att öppna upp nya möjligheter till snabb kompetensutveckling genom att erbjuda köp av alla befintliga kurser inom IHM:s yrkeshögskola.


Uppdragutbildningar

Hundratals nya vägar till certifierad kompetens


Konceptet kallas uppdragsutbildningar, vilket innebär köp av utbildning där statlig institution är huvudansvarig, vilket är fallet för yrkeshögskolan.

– Det här innebär att företag och organisationer, exempelvis omställningsorganisationer, medlemsorganisationer och fackföreningar, nu kan köpa yrkeshögskolekurser från IHM och ta del yrkeshögskolans utbildningsformat, säger Maria Dagermo, anbudsansvarig vid IHM.

Inom IHM:s yrkeshögskola finns det hundratals kurser, finns det några begränsningar rörande vilka kurser man kan beställa?

– Nej, det här rör alla kurser som ingår i vårt yrkeshögskoleutbud. Men för många företag skulle jag gissa att uppdragsutbildningar kanske är mest relevant när det kommer till våra nya kortare YH-utbildningar – som alltså nu går att köpa.

Totalt har IHM lanserat sex korta yrkeshögskoleutbildningar under coronapandemin, utbildningar som sträcker sig över några få veckor och som siktar in sig på reskill och upskill, det vill säga snabb kompetenspåfyllnad i den bransch man redan befinner sig i. Utbildningarna det rör sig om är Agil förändringsledning, Revenue Management för besöksnäringen, Hållbarhet inom E-handel, Digital analytics - Conversion & Visualization, Digital Events, samt E-commerce Coordinator.

– De här utbildningar är anpassade för personer som redan är i arbetslivet. Yrkesverksamma människor med en hel del i bagaget, men som befinner sig i behov av kompetenpåfyllnad av olika anledningar, säger Maria Dagermo.

I nuläget kan inte privatpersoner utan enbart företag och organisationer köpa uppdragsutbildningar från IHM:s yrkeshögskola. Kurserna kommer inte kunna omformas i sitt innehåll, men däremot kan de omformas i tempo. Platsbundna utbildningar och kurser kommer också kunna erbjudas via distans.

Varför gör IHM den här satsningen?

– I tider som dessa när arbetslivet förändras så pass hastigt så är kompetens viktigt, och vi vill öka tillgången till den kompetensförsörjning vi kan erbjuda. Vi har exempelvis många utbildningar som ger en digital kompetens vilket framtiden kräver, säger Maria Dagermo.

Kontaktuppgifter till Maria Dagermo

Är din organisation intresserad av uppdragsutbildningar? Kontakta mig för mer information.

Telefon: 040-6012320

;