Ny utbildning sätter nytt ansökningsrekord

Intresset för IHMs yrkeshögskoleutbildningar fortsätter att öka. Framför allt har vår nya utbildning inom digital marknadskommunikation väckt ett rekordintresse över hela landet.

Ansökan till höstens starter på IHM Yrkeshögskola är stängd och vi kan stolt meddela att vi fick totalt 11 461 inlämnade ansökningar. Vi är särskilt glada över den stora efterfrågan på vår nya utbildning Marknadskommunikatör - Digitala medier som fick hela 1 842 ansökningar – så många ansökningar har vi aldrig tidigare fått till en enskild utbildning.

- Det är fantastiskt med det enorma intresset för vår nya utbildning Marknadskommunikatör – Digitala medier. Distansupplägget ger flera fördelar; studerande oavsett hemort kan ta del av utbildningen samtidigt som vi kan försörja företag över hela landet med denna viktiga kompetens. Den breda och tvärfunktionella kompetens inom marknadsföring och kommunikation som utbildningen ger är mycket efterfrågad ute i arbetslivet i hela Sverige, säger Maria Dagermo, upphandlingschef på IHM Yrkeshögskola.

Detta visar att vi lyckats identifiera och möta behoven hos våra potentiella studerande, och att det finns en stark efterfrågan på den typen av utbildning.

Vi kan också notera att flera andra utbildningar hade högre söktryck än tidigare år. Detta visar på en stark och konkurrenskraftig utbildningsportfölj som kan tillgodose olika behov och intressen hos både våra sökande och de företag och branscher som står bakom dem.

- Det är fantastiskt roligt att se att antalet personer som vill studera hos oss ökar från redan höga nivåer. Vi ser det som ett kvitto på allt gott arbete vi gör med våra partnerföretag i svenskt näringsliv, och med studenterna i våra utbildningar, säger Tommy Persson, affärsområdeschef IHM Yrkeshögskola.

Vi på IHM fortsätter att sträva efter att erbjuda utbildningar av högsta kvalitet som ger våra studerande de verktyg de behöver för att nå sina yrkesdrömmar.

Och vi håller tummarna för alla er som har ansökt och hoppas att vi ses på IHM i höst!

Hann du inte söka in? Vissa utbildningar har ett fåtal platser kvar som du fortsatt kan ansöka till fram till den 7 juni. Se dina valmöjligheter här.