Ny Academy för att stärka konkurrenskraften i Halland

MiH Academy by IHM Business School är en gemensam satsning i Halmstad för att säkerställa en hög kompetensnivå för företag och organisationer i länet och ge näringslivet rätt förutsättningar att växa och utveckla sina verksamheter.

Tillsammans med landets ledande affärsskola IHM Business School kommer Marknadsföreningen i Halland (MiH) att bygga en Academy som har för avsikt att bli den självklara samlingsplatsen för kompetensförsörjning, utbildning och utveckling för näringslivet i Halland.

MiH har under många år samarbetat med IHM. Årets Marknadsförare i Halland har tilldelats ett stipendium på utbildning i Göteborg, Malmö eller Stockholm. Responsen har varit mycket god sedan första stipendiet som tilldelades MTA Bygg- & Anläggning till förra Årets Marknadsförare i Halland, SIA Glass.

- Vi är så stolta och glada att vi tillsammans med IHM startar en Academy, som på många plan kan utveckla och stärka näringslivet i Halland. Utbildningarna skapar möjlighet till ännu fler högpresterande bolag och individer som vill stanna kvar i Halland, säger Canita Dagård VD Marknadsföreningen i Halland.

- Marknadsföreningen är den naturliga samarbetspartnern för oss. De som går utbildningarna blir diplomerade eller certifierade och får ett erkännande att man både kan och vill utveckla sig och sin affär, säger Henrik Jönsson, IHM.

Unik satsning på Halmstad Arena

Fem utbildningar startar 2018. Företagsledarprogram, Utvecklande Ledarskap, Dynamic Sales, Digital Marketing samt ett High Potential program.

Henrik Jönsson på IHM är tillsammans med Canita Dagård VD MiH och Anders Göransson ordf MiH initiativtagare till MiH Academy by IHM Business School.

Marknadsföreningen i Halland är en ideell förening som grundades 1965 och är idag Hallands största affärsnätverk med över 950 medlemmar. 10-12 gånger per år arrangeras Frukostklubben på Halmstad Arena. En dynamisk mötesplats för näringslivet i Halland med föreläsare i toppklass.

MiH har bjudit in till presskonferens fredag 27 oktober 10.00 på Halmstad Arena.