Lönespecialist är en central roll på svenska företag

Söker du efter ett varierande och roligt jobb med många utmaningar, där du får hjälpa människor med en väldigt viktig del i deras liv? Har du funderat på att jobba som lönespecialist?

Som lönespecialist får du en central roll i organisationen och kontakt med de flesta avdelningar och funktioner. Du blir experten som hjälper medarbetare med deras lön, och ser till att en viktig del i organisationen fungerar. Du blir den som bidrar med fakta till bordet kring frågor som många diskuterar och har fördomar kring.

Du får jobba självständigt inom yrkesområden som ekonomi, HR och lön, med siffror och människor. Utbildningarna har nära kontakt med vad arbetsmarknaden efterfrågar och innehåller allt från 14 till 26 veckors praktik vilket resulterar i att en stor del av studenterna har ett jobb innan examen.


VÄGEN TILL LÖNEKONSULT VIA IHM

Studieort: Stockholm

Längd på utbildning: 1.5 år

Antal praktikveckor: 14 veckor

Sista ansökningsdag vt 2021: 26 oktober 2020

Terminsstart vt 2021: 18 januari 2021

Vi frågade Yaty Paulsson, utbildningsledare på IHM om varför studenter ska söka till deras utbildning:

Utbildningen Lönekonsult ger dig kompetens att självständigt arbeta med såväl strategiska som operativa frågor inom löne-, HR- och personaladministration. Yrkesrollen förändras i och med digitaliseringen och blir allt mer komplex och mer fokus hamnar på kvalificerade uppgifter såsom rådgivning och analys. Vår utbildning ger dig teoretiska kunskaper men också mycket praktisk kunskap som man direkt kan applicera ute i arbetslivet.

Det här en text från Aditro , läs hela artikeln från här. Vill du veta om IHM:s utbildning lönekonsult, klicka här.


Jeroen Everts utbildade sig till lönekonsult via IHM:s yrkeshögskola