Lisa Stålstiernas resa: Nätverkande och mod

Hon tog språnget ut i en helt ny karriär i en helt ny bransch via IHM Yrkeshögskola. I denna bloggserie kommer vi få följa med på hennes resa från utbildning till dagens snabbrörliga mediavärld. Vi lämnar ordet till vår nya gästskribent, affärs- och konceptutvecklaren Lisa Stålstierna.

Lisa Stålstierna gästskribent IHM profilbild 2.jpg

Det var hög tid att lämna mitt arbete på en statlig myndighet för att ge mig in i en lite mer spännande bransch – den mediala. Efter noga research på Linkedin insåg jag att flera inspirerande personer i mitt nätverk påbörjade sin resa på IHM Business School, deras referenser blev avgörande för mitt beslut att söka mig till IHM och påbörja min resa där jag med.

"nätverkande och mod är helt avgörande och det skulle krävas massor av både delar för att synas i en event- och mediebransch fylld till brädden av drivna entreprenörer"

Jag var nyfiken på affärsutveckling, försäljning, marknadsföring och event, vilket väl sammanfattade den yrkeshögskoleutbildning jag sökte och kom in på: Konceptutvecklare – Event och besöksnäring. När jag inledde mina studier hösten 2017 fick jag lära känna en helt ny klass med människor från alla möjliga branscher, inklusive deras nätverk - dessutom möttes jag av kompetenta lärare med många års erfarenhet av det dom lärde ut.

IHM stockholm.PNG

IHM i Stockholm

Jag fick möjligheten att sitta med i ledningsgruppen för min utbildning och fick då en bra inblick i vad som efterfrågas på arbetsmarknaden. I det forumet kunde vi också slipa på utbildningen för att göra den så relevant som möjligt för de studerade. Jag vill tacka min dåvarande utbildningsledare Lena Flodin som verkligen brann för Konceptutvecklare Event och Besöksnäring, hon motiverade mig och många andra. Även Johanna Matsson som utbildade oss inom Event Management ska ha en eloge för sitt engagemang - hon är en riktig Power Woman!


Vill du arbeta med event och destinationsutveckling?

Om du studerar Event & Destination Developer får du lära dig att utveckla koncept och produkter för event- och besöksnäringen.


På IHM förstod jag snabbt vikten av nätverkande och mod. Jag vill verkligen understryka de två delarna för de läsare som funderar på att ge sig på en resa som liknar min – nätverkande och mod är helt avgörande och det skulle krävas massor av både delar för att synas i en event- och mediebransch fylld till brädden av drivna entreprenörer. Ett exempel är när jag under en nätverksträff började prata med en reporter som skrev en artikel om mig, den hamnade på framsidan av en branschorganisations hemsida. Det gav mig publicitet och uppmärksamhet vilket öppnade upp dörrar till mina kommande praktikperioder, dörrar som ledde vidare till ännu fler dörrar.

Men det återkommer jag till i nästa inlägg, på återseende så länge!

~ Lisa Stålstierna

FORTSÄTT TILL DEL 2 


Lisa Stålstierna affärsutvecklare.jpg

Foto: Tommy Lindblom

Lisa Stålstierna är affärsutvecklare och Artist agent genom sitt eget bolag Steelstar AB och arbetar också med försäljning av podcasts vid Bauer Media, Sveriges största fristående radioföretag. I en serie inlägg framöver kommer vi få följa hennes resa från IHM:s Business School till medievärldens alla hörn - när hon nu åtar sig rollen som IHM:s nya gästskribent.


Vilken yrkesroll skulle passa dig bäst?

IHM yrkeshögskola tar dig raka vägen till arbetsmarknadens framkant. Se våra yrkesguider och läs om vilket yrke som passar dig bäst