Lisa Stålstiernas resa: Det normala i det onormala

Lisa Stålstierna tog språnget ut i en helt ny karriär i en helt ny bransch via IHM:s yrkeshögskola och utbildningen Konceptutvecklare Event och besöksnäring. I denna bloggserie följer vi hennes resa från utbildning till dagens snabbrörliga och fascinerande mediavärld. Dags för fjärde delen av hennes historia.

Lista Stalstierna profil 2 inlägg 3.jpg

2020 såg ljust ut till en början, sen vände allt med Corona. Min arbetsgivare Bauer hamnade som de flesta andra medier i en utmanande period med inbromsande annonsintäkter och en stor oro på marknaden som följd under framförallt Q2. Dock har vi klarat oss mycket bättre än många andra traditionella medier då vi har haft en fortsatt stark räckvidd under pandemin.


Vilken yrkesroll skulle passa dig bäst?

IHM yrkeshögskola tar dig raka vägen till arbetsmarknadens framkant. Se våra yrkesguider och läs om vilket yrke som passar dig bäst


Trots denna mycket ansträngande tid så lyckades vi komma på fötter igen med en gemensam och smått otrolig kraftsamling i bolaget! Sakta men säkert lyckades vi hitta det normala i det onormala och skapa nya lösningar på dagens nya utmaningar. Under den här perioden har Bauer Media även fått en ny VD som heter Linda Palmgren, en mycket ambitiös person som driver bolaget framåt och utvecklar nya hållbara strategier – och framåtandan är verkligen på topp i nuläget.

"När jag ser tillbaka på resan som startade på IHM hösten 2017 och där jag står idag inledningen av 2021 så har det verkligen hänt otroligt mycket"

Givet den ljudboom Bauer befinner sig i, där det aldrig konsumerats så mycket ljud som det gör just nu så har bolaget stora förhoppningar inför 2021 och vi kommer fortsätta utveckla vårt innehåll för att nå våra lyssnare oavsett plattform.

Jag är otroligt stolt och glad över vad vi lyckades med på Bauers insats under coronaåret 2020. Vi nådde verkligen våra mål och skapade stora värden för våra kunder, trots ett ansträngt läge. Så jag står verkligen redo för 2021 tillsammans med Bauer!


Vill du arbeta med event och destinationsutveckling?

Om du studerar Event & Destination Developer får du lära dig att utveckla koncept och produkter för event- och besöksnäringen.


När jag ser tillbaka på resan som startade på IHM hösten 2017 och där jag står idag inledningen av 2021 så har det verkligen hänt otroligt mycket. Jag vill verkligen rekommendera alla som funderar på att följa sina drömmar i livet att ta chansen att göra det, för öppnar man en dörr så öppnas så många nya.

Ta till exempel att jag idag också är agent för det internationella bandet Smash Into Pieces, något jag återkommer till i nästa inlägg.

~ Lisa Stålstierna

FORTSÄTT TILL DEL 5

Smash into pieces nybild 600x.jpg

Smash into pieces medlemmar Benjamin Jennebo, Chris Adam Hedman Sörbye, The Apocalypse DJ och Per Bergquist

Läs också:

Lisas första inlägg om utbildningsperioden på IHM

Lisas andra inlägg om sina LIA-perioder

Lisas tredje inlägg om tiden efter examen


Lisa Stålstierna gästskribent IHM profilbild 2.jpg

Foto: Tommy Lindblom

Lisa Stålstierna är affärsutvecklare och Artist agent genom sitt eget bolag Steelstar AB och arbetar också med försäljning av podcasts vid Bauer Media, Sveriges största fristående radioföretag. I en serie inlägg framöver kommer vi få följa hennes resa från IHM:s Business School till medievärldens alla hörn - när hon nu åtar sig rollen som IHM:s nya gästskribent.


Med IHM:s nyhetsbrev hamnar du steget före