Lisa Stålstiernas resa: Print och podcasts

IHM-alumnen Lisa Stålstierna befinner sig just nu mitt i mediebranschen och i denna bloggserie ger hon sin berättelse om hur hon tog sig dit. Här följer tredje inlägget i vilket hon tar steget från examen till sin nuvarande anställning vid Bauer Media. Ordet är ditt Lisa:

Lista Stålstierna profil 2.jpg

I samband med min examen från IHM och utbildningen konceptutvecklare Event och besöksnäring våren 2019 så blev jag headhuntad till Plaza Publishing Group och anställdes där som Promotions Manager. Där arbetade jag med kreativ försäljning och marknadsföring mot direktkundsmarknaden och mediabyråer. I min roll fick jag lära mig printens alla fördelar, både i Plazas exklusiva magasin, men också genom deras events som exempelvis Plaza Kvinnas 25-årsjubileum på Café Opera.

"Ett personligt tips är att aldrig underskatta värdet i LinkedIn"

Men något inom mig fick mig att söka mig tillbaka mot ljudmediet och jag valde därför att kontakta Bauer Media som är Europas största kommersiella ljudbolag och marknadsledande i det nya ljudlandskapet, de innehar bland annat Sveriges största radiostation Mix Megapol och även andra stora kanaler som NRJ och Rockklassiker. Jag skickade iväg ett LinkedIn-meddelande till deras försäljningsdirektör Johnny Strömgren och fick komma på intervju – så ett personligt tips är att aldrig underskatta värdet i LinkedIn.


Vilken yrkesroll skulle passa dig bäst?

IHM yrkeshögskola tar dig raka vägen till arbetsmarknadens framkant. Se våra yrkesguider och läs om vilket yrke som passar dig bäst


På det sättet öppnades möjligheten för mig att kunna vara med och driva försäljningen av Sveriges snabbast växande medie, vilket i hög grad inkluderade utvecklingen av podcasts och influencer-marketing. Det skulle göras en storsatsning inom podcasting med Caroline Bauer i spetsen och i min nya tjänst fick jag vara med och optimera försäljningen av redaktionella samarbeten.

Lisa Stålstierna Poddcast 2.jpg

Vi har i vår portfölj under året arbetat med podcasts som Framgångspodden, Ursäkta, Freakshow, Nu börjar livet, Mammasanningar, Mordpodden med mera. Vi började även ta fram livepoddar tillsammans med agenturen Roa och vi hade en riktigt stor lansering av Bauers egna poddplattform Podplay på agendan. Riktigt spännande planer låg framför oss. Sen kom våren 2020…

Men den perioden går jag igenom i nästa inlägg,

~ Lisa Stålstierna

FORTSÄTT TILL DEL 4

Läs också:

Lisas första inlägg om utbildningsperioden på IHM

Lisas andra inlägg om sina LIA-perioder


Lisa Stålstierna gästskribent IHM profilbild 2.jpg

Foto: Tommy Lindblom

Lisa Stålstierna är affärsutvecklare och Artist agent genom sitt eget bolag Steelstar AB och arbetar också med försäljning av podcasts vid Bauer Media, Sveriges största fristående radioföretag. I en serie inlägg framöver kommer vi få följa hennes resa från IHM:s Business School till medievärldens alla hörn - när hon nu åtar sig rollen som IHM:s nya gästskribent.


Med IHM:s nyhetsbrev hamnar du steget före