Lisa Stålstiernas resa: Television och radio

Lisa Stålstierna utbildade sig på IHM och arbetar nu på Sveriges största fristående ljudföretag, Bauer Media. Nu har hon axlat rollen som en av IHM:s gästskribenter och ger sin bild av resan från utbildning till karriär. Här följer hennes andra inlägg där hon ger en inblick i sina LIA-perioder vid TV4 och Power Hit Radio på Nordic Entertainment Group.

Lisa Stålstierna TV4 profil.jpg

Båda mina LIA-perioder var verkligen guld värda och avgörande för hur min framtid skulle utformas.

Efter tuff konkurrens om LIA-platserna anställdes jag till slut som eventkoordinator på Bonnier Broadcasting och tv4 av chefen för deras eventavdelning, Linda Engholm - en otroligt kompetent och driven kvinna. Där arbetade jag med pressträffar, tv-produktioner och sponsoraktiveringar i TV-program som exempelvis Talang, let's Dance och Stjärnornas stjärna och fokus låg både på live-gästerna i studion och TV-tittarnas upplevelse.


Vill du jobba med att ständigt utveckla dina egna och andras idéer?

Utbilda dig till Konceptutvecklare Event & besöksnäring vid IHM


Det är verkligen en konst att skapa TV-underhållning som samtidigt måste kännas som bra liveunderhållning. Det krävs hårt arbete och noga planering för att lyckas skapa en upplevelse för både gästerna i inspelningslokalen och för tittarna hemma i soffan. Men vilken häftig adrenalin-rush det är sekunderna innan allt går live. Det var kort sagt en fantastiskt utvecklande LIA-period.

"LIA 2 gav mig verkligen en djup förståelse för hur underhållning via enbart ljud fungerar, något jag skulle ha stor nytta av framöver."

Min andra LIA-period utfördes på Nordic Entertainment Group (tidigare MTG) vid deras radioavdelning som även har RIX FM, Bandit Rock, Star FM och Power Hit Radio under sitt paraply. Där fick jag förtroendet av programchefen Daniel Hübinette att ingå i morgonshowen. Så jag steg upp klockan 04:20 på morgonen och 06:00 startade vi morgonshowen tillsammans med program-ankaret Erik Myrlund. På radiostationen arbetade jag med sociala medier, byggde körscheman, bokade gäster och fick även delta i programunderhållningen.

Lisa Stålstierna Power hit radio och Rix.JPG

Lisa i mitten, tillsammans med Elin Tedegren från Rix FM och Erik Myrlund från Power Hit Radio.

Det var roligt att få vara en del av underhållningen ute i etern. Musik är en jättestor del av mitt liv så det var fantastiskt att få vara med att arbeta så nära skivbolagen och alla annonsörer som hade sina kreativa programpunkter i showen. LIA 2 gav mig verkligen en djup förståelse för hur underhållning via enbart ljud fungerar, något jag skulle ha stor nytta av framöver.

I nästa inlägg tänkte jag berätta om hur min karriär tog sig vidare in i arbetslivet efter examen från IHM, ha det bra så länge!

~ Lisa Stålstierna

FORTSÄTT TILL DEL 3

Läs också Lisas första inlägg om utbildningsperioden på IHM


Lisa Stålstierna gästskribent IHM profilbild 2.jpg

Foto: Tommy Lindblom

Lisa Stålstierna är affärsutvecklare och Artist agent genom sitt eget bolag Steelstar AB och arbetar också med försäljning av podcasts vid Bauer Media, Sveriges största fristående radioföretag. I en serie inlägg framöver kommer vi få följa hennes resa från IHM:s Business School till medievärldens alla hörn - när hon nu åtar sig rollen som IHM:s nya gästskribent.


Med IHM:s nyhetsbrev hamnar du steget före