Laddade

Igår träffade jag Arash Gilan, han som jag trodde skulle vinna Årets Unga VD.

Jag var faktiskt helt säker. För alltså vilken kille. Men ibland kan även en blind höna hitta ett korn, och jag hade fel. Hur som helst vilken resa han har gjort. Och vilket driv han har.

Våra vardagar skiljer sig en hel del, men ändå så är det mycket som är likt. Jag jobbar mycket mer operativt än Arash. Inte så konstig kanske eftersom de är nästan 10ggr så många. Men samtidigt är det likt när det kommer till ledning, visions och strategiarbeten, personal frågor, kundfokus… Man märker att han är en ”media-kille” ut i fingerspetsarna för ”Ni hade behövt fräscha upp er hemsida” var nästan det första han sa. Och javisst har han rätt. Ni kommer kunna se en hel del förändringar på den ganska snart. Jag är på gång, saker går inte alltid så snabbt som jag vill bara…

Efter den näsbrännan pratade mycket om de olika utmaningarna man stått och står inför. Hur man hanterat dem och hur man tänker framåt. Vi var rörande överens om att utan dem, så hade man inte varit den man är idag. Med den insikten blir man nästan lite tacksam för motgångarna. För, hade man vetat när man började det man vet idag, så hade man nog aldrig vågat hoppa på tåget. Vi pratade också om hur viktigt det är med rätt stöd, människor som tror på en, som ser möjligheterna och potentialen. Som faktiskt låter en misslyckas. För att misslyckas innebär att man ändå vågade försöka. Och att man växer med sin uppgift.

Vi pratade också om drömmar. Vart man vill nå. Hur man kan göra någonting som kan förändra. Hjälpa. Vi pratade om hur fantastiskt det är att få se sina anställda växa, satsa på familj, hus, resor… För det är ju arbetet vid våra företag som gör det möjligt. Det klart, antagligen hade de arbetat någon annanstans om det inte varit hos oss, men ändå, det är härligt att få vara med när de tack vare vårt jobb kan köpa saker och skaffar familj.

Vi ska ju hålla i föreläsning på IHM tillsammans och gick igenom lite upplägg kring det. För oss båda är det viktigt att faktiskt prata om att resan inte är rak. Man har gjort en hel del dåliga beslut, och några riktigt bra. Media framställer ofta personer som ”lyckats” som att de inte stött på några hinder, att de är födda med silversked, och att allt de tar i blir guld. Det är ju långt ifrån sant. Bergodalbanan på Liseberg kan slänga sig i väggen, det finns en attraktion som heter ”Starta och driva bolag” som kittlar mer i magen och som det är betydligt mer fart i. Dessutom, förbannat mycket roligare också.

Jag hoppas det blir bra. Arash är van att hålla föredrag. Jag? Ja, jag har redan skrivit allt i huvudet. Nu är frågan bara om alla pinsamma detaljer ska med. De som kommer får se helt enkelt.