Hoppa till innehåll
hero1

Korta YH-utbildningar på distans - ansök nu

IHMs yrkeshögskola är stolta över att kunna erbjuda fler korta YH-utbildningar på distans. Utbildningarna är kostnadsfria och utformade för att snabbt möta näringslivets kompetensbehov.

IHM Business School har fått förtroendet att utöka utbildningsplatser betydligt och under 2020 kunde vi presentera sex nya korta yrkeshögskoleutbildningar på distans.

I vår startar utbildningarna Digital Analytics - Conversation & Visualization, samt Hållbarhet inom E-handel igen. Ansökan är öppen 25 januari till 14 februari.

– Utbildningarna riktar sig till yrkesverksamma, karriärväxlare och omställare med behov av fördjupning eller breddning, säger Tommy Persson, ansvarig för IHMs yrkeshögskoleverksamhet.

Aktuella korta YH-utbildningar för yrkesverksamma:

 • Omfattning: Distans, halvfart ca 12 veckor. Ger 30 Yrkeshögskolepoäng.

  Kostnad: Avgiftsfri och CSN-berättigad

  Kurser:
  Konsumentdriven hållbarhetsutveckling (15 poäng)
  Hållbarhet inom e-handel och logistik (15 poäng)

  Utbildningsstart: 2021-03-22

  Ansökan: Ansökan stänger 14 februari. Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad.


Omfattning: Distans, halvfart, ca 12 veckor. Ger 30 Yrkeshögskolepoäng.

Kostnad: Avgiftsfri och CSN-berättigad

Kurser:
Digital analys & konverteringsoptimering (15 poäng)​
Data-drivna organisationen & datavisualisering (15 poäng)

Utbildningsstart: 2021-03-22

Ansöka senast: Ansökan stänger 14 februari. Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad.


Om IHM:s yrkeshögskola

IHM:s yrkeshögskola finansieras, precis som Yrkeshögskolan i stort av svenska staten. Grundbulten i systemet är att arbetsmarknadens behov styr vilka utbildningar som ska få arrangeras och i den processen har svenska företag den avgörande rösten.

Det är på grund av utbildningsystemets mycket starka resultat som stora resurser tillkommit för att möta krisen och det är i denna process som dessa sex nya utbildningar kommit till.

Viktigt att veta innan du ansöker

Samtliga utbildningar kräver grundläggande behörighet (slutbetyg ifrån gymnasieskola) i kombination med specifik yrkes-/utbildningserfarenhet och det finns ingen möjlighet att bortse från dessa krav i ansökningsprocessen. Var därför noga när du ansöker så att alla relevanta betyg och intyg bifogas i din ansökan. Läs mer om behörighetskrav under respektive utbildning.

Det här är en kort YH-utbildning

Våra korta YH-utbildningar riktar sig till dig som redan är verksam inom en bransch, exempelvis om du som redan har studerat en utbildning eller arbetat inom samma område. Syftet med utbildningen är att bygga vidare och bredda sin kompetens för att ta nya steg i karriären.