Möt Johan - en av lärarna bakom Public Bid Manager

IHM Yrkeshögskolas korta YH-utbildning Public Bid Manager har premiär i höst där en av lärarna är Johan Svedberg. Han utlovar en levande digital utbildning och chans till ett spännande och efterfrågat arbete efteråt.

Hej, Johan! Berätta lite om dig själv.

– Jag är upphandlings- och affärsjurist och arbetar i eget bolag med att hjälpa företag att vinna fler affärer med offentlig sektor. Det gör jag genom att använda lagstiftningen som ett verktyg för att vinna upphandlingar och se till att försäljningen på avtalen blir så bra som möjligt.

Hur skulle du beskriva utbildningen Public Bid Manager?

– Det är en utbildning som är väl anpassad till den verklighet som en Public Bid Manager arbetar i. Tack vare goda kunskaper om regelverket och anbudsarbetet krattas manegen för goda offentliga affärer.

Den stora fördelen med att utbildningen är på distans är att resandet minimeras och det blir lätt att studera hemifrån. Dessutom är föreläsarna vana att spela in undervisningsfilmer och hålla levande utbildningar digitalt. För den aktive deltagaren är detta ett optimalt upplägg!

För vem passar Public Bid Manager?

– Utbildningen passar den som vill kunna hjälpa sitt företag att lyckas på den enorma marknaden som är offentlig upphandling. Genom att tänka nytt och vara strukturerad i sin försäljning blir den som vill snabbt en oumbärlig person. Chansen att det leder till ett spännande och efterfrågat arbete är mycket stor.

Varför brinner du för offentlig upphandling?

– Därför att det omfattar så många olika varor och tjänster. Dessutom finns det mycket kvar att göra för det företag som lägger ned krut på analys och att påverka kunderna; införsäljning, helt enkelt!

Johan o Maria.jpg

Lärarduon för Public Bid Manager: Maria Karlsson och Johan Svedberg. Johan: "Vi gillar att samarbeta och ha roligt på jobbet! Det kommer att märkas i och med att kurserna hänger ihop och vi då och då kan komma att dyka upp på varandras pass"