Jag är stolt.

I snart fyra år har jag arbetat på Concept.

Att driva företag är inte alltid en dans på rosor. Det är ibland rent ut sagt fruktansvärt, och att dra täcket över huvudet är väldigt lockande. Försvinna från denna jord. Gå upp i rök- POFF! Men, oftast är det helt fantastiskt.

Sedan starten har vi på Concept gjort en ordentlig resa. Som sagt, det har inte alltid varit lätt. Eller kul. När man saknar rutiner eller struktur för de allra minsta frågor, blir de plötsligt stora. Hur gör vi med semester? Hur gör vi om man vill låna företagsbilarna privat? Vad får man för övertid..? Ja ni förstår. Idag har vi (om jag får säga det själv) en riktigt bra struktur. Vi har rutiner, ramar, handböcker, checklistor, arbetssätt ja you name it. Idag flyter arbetet på fantastiskt bra.

För drygt ett år sedan certifierade vi oss för ISO 9001 och 14001, dvs kvalite och miljö. Som vanligt vill jag att saker ska gå fort. När jag sa till konsulten som skulle hjälpa oss att jag ville vara klar innan semestern, så var hon väldigt skeptisk. Detta var i mitten av februari 2013. Den 5juli samma år klarade vi den externa revisionen och kunde då titulera oss som ISO-certifierade. Att vi klarade detta på så kort tid säger för mig två saker. Att vi sedan start arbetat med att skapa struktur och rutiner som används i vårt dagliga arbete och som hjälper oss, det enda vi behövde göra var att skriva ner dem ( Ja kanske inte riktigt så enkelt, men nästan). Det andra är vilka fantastiska medarbetare jag har. Vilka har inställningen att alla problem skall lösas och ingenting är omöjligt. Det klart att några av dem höjde på ögonbrynen för min tidplan på fyra månader, men sen jobbade vi alla för att nå det målet. Jag tror att om man vill någonting så löser man det. Och visst, under en period var det mycket. Och tungt. Men det gick. Och det gick förbannat bra!

För ett par veckor sedan hade vi en leverans av årets hittills största utrustning. Installationen skulle ta fyra dagar, med planerat övertagande (SAT, site acceptance testing) på fredagen. Man är ju alltid lite nervös inför denna typ av tester, hur bra tidigare provningar än gått. Det är ju just då som det verkligen gäller. Vi körde i nästan fyra timmar utan ett enda fel. Alltså, den bara gick och gick. Förstår ni hur länge fyra timmar är att bara stå och glo?

Förra veckan hade vi liknande test av två andra utrustningar. Likadant med dessa. De bara gick. Som tur var behövdes inte lika omfattande tester på fyra timmar, men ändå. De godkändes utan några som helst problem. Vi har även haft flera installationer/övertaganden under sommaren som flutit på precis lika bra.

Jag är så otroligt glad att få möjlighet att uppleva det här. Det är inte alla övertaganden som går lika bra, men de allra flesta. Vi får ju inte glömma att alla utrustningar vi bygger är special och inte gjorts innan. Men att få stå där med kunderna och de inte har någonting att klaga på- Ah, vilken känsla!

Jag kan inte på något sätt ta åt mig äran för det här, det är mina Conceptare som tack vare deras fantastiska jobb, kunskap och engagemang gör detta möjligt. Det är dem som skall ha all credit. Det är dem som funderar, konstruerar, tillverkar, svetsar, monterar, justerar, testar, testar igen och installerar. Jag får bara möjligheten att stå där stolt så jag nästan spricker. Och för det, är jag oerhört tacksam. Och stolt.