Intervju med en blivande E-commerce Manager.

E-commerce Manager är en av de nya spännande YH-utbildningar på IHM. För att få reda på lite mer om hur eleverna uppfattar utbildninge ställde vi lite frågor till Louise Isaksson som snart gått en och en halv termin.

- Varför valde du en YH-utbildning på just IHM?
- Jag valde en YH-utbildning eftersom det innebär att man får vara ute i det riktiga arbetslivet under sin praktikperiod. Jag får chansen att prova på olika områden och praktiken ger mig erfarenhet som ökar mina möjligheter att få ett jobb efter utbildningen.

Att jag valde IHM beror på att jag har bekanta som har gått eller går på skolan och de säger att det är det bästa valet de gjort. IHM har ett bra rykte hos många arbetsgivare och det känns tryggt.

- Varför valde du just E-commerce Manager?
- Därför att varje dag blir jag imponerad över hur mycket den digitala världen påverkar oss. Rollen som E-Commerce manager är också väldigt bred och det finns många vägar att gå - själv är jag inne på digital marknadsföring! Det digitala runt omkring oss utvecklas ständigt och är långt ifrån klart, det känns spännande och framförallt väldigt roligt att ha en så aktuell utbildning.

Mina förväntningar på utbildningen är att jag ska få en överblick på många områden och bli bra på mycket inom just E-Commerce. Hittills har utbildningen känts väldigt bra och jag lär mig nya saker varje dag som är relevanta inför framtiden.

- Vad är det bästa med att vara YH-student på IHM?
- Det är att man får möjlighet att träffa så många personer som är riktigt bra på vad de gör. Man blir inspirerad och får dagligen tips och verktyg till att bli bättre. Jag gillar lärosättet IHM eftersom man får jobba mycket med case och faktiskt få en överblick över hur det ser ut i det riktiga arbetslivet.

- Vad är ditt mål, hur ser framtiden ut efter IHM?
- Målet med utbildningen är självklart att jag ska jobba inom E-Commerce när jag tagit examen och vara redo att kliva direkt ut i arbetslivet. Jag ska ha färsk kompetens inom området och bli riktigt bra på det jag gör!

Framtiden ser ljus ut. Varje gång jag berättar för personer vad jag går för utbildning så får jag höra "Wow, det är ju så aktuellt" och det känns otroligt roligt! Vilket gör att jag blir stolt över utbildningen jag valde att gå.

- Skulle du rekommendera andra att läsa en YH-utbildning på IHM? I så fall varför?
- Självklart, jag gillar verkligen att gå till skolan och känner att det jag lär mig kommer jag ha stor nytta av både nu och i framtiden. IHM är för mig det självklara valet av affärsskola.

Det är en trivsamt miljö där man lär sig arbeta i grupp på bästa sätt. Utbildningen är relevant och som student tas man på största allvar. Om man ber om hjälp så får man hjälp. IHM bjuder även in så mycket spännande och framgångsrika personer som man inspireras av och faktiskt får möjlighet att knyta kontakt med, vilket för mig är guld värt.

Läs mer om E-commerce Manager här!