Hoppa till innehåll
None None 02/22/2023, 09:56 620c97a3-c227-4005-a9db-588734dfa7b5
hero1

Intensivträna ditt entreprenörskap i Exeter!

Författare: IHM Business School

Det är lätt att inspireras av Neil Finnie. Under den två timmar långa föreläsningen på IHM i Göteborg pratar han om kreativitet och innovation med ostoppbar energi.

Samarbetet har tyvärr utgått i o m Brexit.

Han hinner även att gå igenom framtidens termer: AI, Internet of things, Blockchain, Industry 4.0, allting konstant varvat med med komplimanger till åhörarna.

– Om du tycker han är inspirerande nu, ska du testa att vara med honom i fyra veckor, säger Petter Bäckström som sitter med bland åhörarna.

Alla som läser YH på IHM får chansen Petter Bäckström var med i den första kullen IHM-studenter som gjorde delar av sin LIA-praktik på Corkscrew i England förra hösten. När startup-skolans karismatiska grundare kom till Göteborg tog Petter chansen att möta sin mentor igen. Senast de två sågs var förra hösten när Petter under Neils ledning lärde sig entreprenörskap utifrån skolans grundläggande filosofi: Corkscrew thinking, en term som handlar om de stora fördelarna med att tänka annorlunda och nytt. Corkscrew Startup School grundades av Neil för sex år sedan och har redan hunnit med att involvera över 1500 studenter runt om i världen, exempelvis Sydafrika och Irland. – Det är fruktansvärt roliga studier, man öppnar upp sitt sinne och man upptäcker en förmåga till problemlösning i huvudet man tidigare inte visste fanns. Efter Corkscrew blev resten av min LIA-period tolv veckor på ett svenskt startupbolag och jag kom dit med nytänk deluxe, dels eftersom jag kom från IHM, och dels för att jag kom direkt från Corkscrew, berättar Petter Bäckström.

Alla IHM:s YH-studenter i Stockholm, Göteborg och Malmö kommer ha möjlighet att söka in till träningsperioderna i november, april och juni. De lyckligt lottade som får en plats kan se fram emot att fyllas av nytänk och inspiration, precis som Petter Bäckström. Han lovordar även den engelska traditionen man får uppleva genom värdfamiljerna man bor hos.

– Jag bodde hos den mest brittiska familjen jag nånsin träffat, det var fyra nyanser av brunt på tallriken varje middag och det var ett glas vin och en cigg vid spisplattan. De var otroligt välkomnande så jag trivdes hur bra som helst, säger Petter.

När han förra hösten ansökte om att få komma med till Startup-träningslägret var konceptet nytt för IHM:s YH-studerande. 16 personer sökte, och samtliga fick möjlighet att intensivträna entreprenörskap i småstaden Exeter i sydvästra England under fyra veckors tid. I år kommer söktrycket vara desto hårdare på Startup-träningslägret.

Put a swedish badge on something and we will buy it

Nu är Neil Finnie i Göteborg för att få fler att söka i vår. Nästan alla i rummet räcker upp handen när han frågar dem hur många som kommer söka till Corkscrew i höst.

– What inspires you guys? frågar han ut i luften.

Det är tyst några sekunder innan en av deltagarna i föreläsningssalen svarar musik, någon annan svarar människor. Neil tar själv upp resor som inspirerande, och hans poäng är att alla i rummet bör börja samla ihop vad som inspirerar dem, för på Corkscrew får alla deltagare chansen att utveckla sin alldeles egna affärsidé.

– We want to show you that you are creative enough to start something amazing! Our aim is to create environments that develop your creative problem solving, initiative and leadership skills through the process of business startup. Happy days for you, säger Neil och pekar på studenterna framför sig.

– I must admit that the students we get from Sweden tend to have that desire for perfection. Put a swedish badge on something and we will buy it, we don't care what it is.

Jag har en känsla av att det nog kommer bli fler möten mellan honom och Neil framöver. Petter är på att gång att förverkliga en egen affärsidé och vad kan vara bättre än råd från en äkta entreprenörssjäl?

Konceptutvecklare event & besöksnäring

80 veckor  |  Heltid