Ingen slår Boris

Hela ledningsgruppen och barnen satt på åskådarplats när Boris Lennerhov, VD för Sveriges enskilt största varuhus, berättade sin historia på IHM i Göteborg.

Gekås är onekligen en framgångssaga i särklass. 33 miljoner stannade försäljningen på lördagen den 5 oktober på Gekås Ullared. I genomsnitt sålde Gekås för 3 miljoner i timmen under dagen. 25.000 kunder bidrog under dagen till det nya försäljningsrekordet, och vid stängningstid var det fortfarande 4 000 kunder kvar i varuhuset. Trots att varuhuset stänger 20.00 var inte sista kunden ute ur varuhuset förrän strax efter 21.30.

Det fanns inte en parkering kvar på parkeringsplatsen och t. o.m. de 6 500 kundvagnarna tog slut. 1000-talet medarbetare som var taggade för att slå rekord, ett fullbokat hotell, campinganläggning och stugby. Alla beredda att göra sitt yttersta.

Hur bär han sig åt, Boris Lennerhov? VD sedan 2000, en entreprenör av rang. Under perioden har verksamheten kompletterats med Camping & Stugby som idag är en av Sveriges största Campinganläggningar. Det har också tillkommit en Restaurangverksamhet som i redan första året når en omsättning på ca 70 miljoner med 1,2 miljoner ätande gäster.

Vad han ger sig på härnäst, kan vi inte förutså. Någon som vågar sig på en gissning?