IHM: Vad hände sen?

Under 50 år har 50 000 personer utbildats innanför IHM:s väggar med syftet att utveckla sig själva, sina företag och näringslivet i stort. Vilka vägar tar då alla IHM-alumner efter examen? Här följer ett axplock:

Det är inte bara inom det professionella som IHM kan påverka, utan även på det privata - ta exempelvis Åsa Sånemyr som fann kärleken under sin DIHM-utbildning. Innan hon påbörjade sin studieperiod var hon affärsutvecklare och Key Account Manager vid konsultbolaget Olsten och efter examen fortsatte resan vidare till Snickers Workwear, Hammarby fotboll, Hope och just nu sitter hon som VD för Fashion Lund AB. Så här beskriver hon vad IHM gav henne för framtiden:

– Genom IHM så har jag fått en karta, där jag kan lägga in mina erfarenheter och jämföra. Gjorde jag rätt eller fel där, eller hur gjorde jag där? Det gör att jag kommer snabbare till beslut, och strukturen i affärsplanerna vi lärde oss på IHM använder jag än i dag.


Framtidens affärsutveckling har aldrig varit närmare


Hagabadet, framgångspodden och Odd Molly

Pelle Johansson driver det framgångsrika Hagabadet i Göteborg tillsammans med sin fru Helene Johansson och de har båda varsin DIHM-examen i bagaget. Paret träffades inte via IHM, men skolans nätverk har ändå påverkat deras privata liv på många sätt.

– Jag fick väldigt bra kontakt med framförallt en person som suttit i styrelsen på Volvo. Han blev en mentor för mig och sedan gudfar till mina barn. En sådan mentor, en sådan kontakt, en sådan vänskap med någon som har byggt upp återförsäljarnätverk i Schewiz och hela Europa, det blir en speciell relation, berättar Pelle Johansson.


Är du intresserad av att läsa Business Management på distans?


En annan inflytelserik IHM:are med ett långt och föränderligt livsöde i bagaget är Alexander Pärleros. Han fick upp ögonen för IHM när han arbetade som säljare på SBS Radio i Stockholm och det slutade med att han tog en DIHM-examen. Vad gör han idag utöver att producera Sveriges mest framgångsrika intervjupodd?

– Just nu driver jag Panc Media, som är ett mediebolag för influencers med fokus på poddar, och så har jag även Panc productions som är ett produktionsbolag för rörligt material och sociala medier. Jag driver även ett bolag som heter Pensionera som jämför pensioner på nätet, ungefär som Lendo gör för banklån.

Hur mycket anser du din examen vid IHM hjälpt dig på din resa?

– Det är hundra grejer som tagit mig dit jag är, främst min viljestyrka och min kreativitet, det är det som gjort att jag lyckats, men det som underlättade starten på min riktiga resa är IHM.

Alexander Pärleros har vid ett flertal tillfällen intervjuat superentreprenören Per Holknekt i Framgångspodden och då har en gemensam nämnare tagits upp, deras respektive studier vid IHM. Per Holknekt har en svängig historia bakom sig, kantat av fantastiska bedrifter (och några bakslag). Idag har han positionerat sig som en av Sveriges främsta föreläsare, samt en av landets mest innovativa influencer, han fick bland annat priset för årets digitala influencer 2017. Så här säger han om sin tid på IHM.

– Det var här jag fick all min affärsförståelse, här fick jag grunden till allt det som kreatörer ofta inte har, förståelse för vad alla siffror gör för din business. Som en lärare uttryckte det när vi tog vår examen: "När ni lämnar våra lokaler så kanske ni inte kommer ihåg all fakta men grundtänket har ni med er i ryggmärgen." Och så är det.

IHM:are kliver upp på scen

Många är de utvecklingsresor som drar igång i våra lokaler. Är du nyfiken på att ta del av ännu fler spännande livshistorier? Tidigare i våras bjöd vi in till eventet IHM:Vad hände sen, där de fd IHM:arna Crister Fritzson SJ:s vd och Stylt Trampolis vd Calle Lagnefors stod på scen och berättade om deras resor från IHM till deras nuvarande position. Vill du ha inbjudningar till kommande events. Prenumererar på Update så får du inbjudningar, erbjudande och information om nya utbildningar.


Prenumerera på IHM Update

Få lästips, nyheter, inbjudningar, specialerbjudanden och mycket annat

Är du nyfiken på att veta mer om IHM och vad som kan passa dig?

Hero image

Boka tid med våra rådgivare som guidar dig rätt