How to make it

Det är med glädje, svett och tårar som jag tittar tillbaka på mina månader här i Egypten.

Som jag har vuxit, utvecklats och lärt mig nya saker, både på det personliga och intellektuella planet. Min erfarenhet här nere har inneburit många 'ups and downs' och många gånger har jag velat ge upp, men endast för en millisekund. Jag har stått inför utmaningar som jag aldrig trodde att jag skulle klara. Utmaningar som i sekunden har kännts omöjliga och hopplösa, trots att jag har goda erfarenheter från både Egypten som land och arbetsliv.

Vad jag kan konkludera i detta är att jag klarade det. Jag har gjort misstag, antagit fel och gjort saker jag har fått ångra. Ser man det från den ljusa sidan har jag även gjort satans bra ifrån mig, nått mina mål med hästlängder, trott på mig själv och framförallt lärt mig saker som är oväderliga. Vissa kallar det för 'att lyckas', medans jag själv föredrar att definera det som 'slutet på början'.

Ge aldrig upp!

Jag åker snart för att spendera en underbar sommar hemma i Sverige där jag inte ska försöka tänka på jobb. I augusti månad är jag tillbaka här på Exportrådet. Då ska jag 'representera Sverige', så fint som min chef beskrev en gång. Mitt syfte med denna text är att säga till dig som läser detta att aldrig någonsin ge upp, hur omöjligt och långsökt det må kännas och trots alla motgångar som kommer i din väg. En dag kommer du att titta tillbaka på det, precis som jag gör nu och säga att det var så värt mödan.

Peace in the Middle East

Maria