Rekordmånga YH-studenter till hösten

Nu står det klart att IHM Business School kommer öppna dörrarna till totalt 23 YH-utbildningsstarter i augusti. Det innebär historiskt många YH-studenter vid IHM i höst, varav en klass kommer infinna sig på nyetablerad mark, IHM Kalmar.

– Expansionen fortsätter, nu går vi in på tredje året av den femåriga expansionen som innebär att Yrkeshögskolan ska bli nästan 50 procent större än den var 2017.

Så sa Yrkeshögskolans generalsekreterare Thomas Persson när myndigheten nyligen presenterade årets beviljade utbildningar. Expansionen innebär att utbildningsformen kommer landa på totalt 120 000 pågående utbildningar under 2020. IHMs YH-utbud ökar med 8 klasser, cirka 265 elever från 2019 till 2020.

– Vi gör fyra stycken nyetableringar. Vi etablerar Digital Marketing Specialist och Agil Projektledare i Göteborg, E-Commerce Logistiker i Malmö och E-Commerce Manager i Kalmar, berättar Tommy Persson, tillväxtchef vid IHM Business School och ansvarig för IHM Yrkeshögskola.

IMG_20200108_161553.jpg

IHM:s YH-team är mycket nöjda med resultatet

IHM etablerar sig utanför storstadsregionerna

Ja IHM bryter ny mark genom att erbjuda en fjärde studieort i sitt utbud. E-Commerce Manager i Kalmar blir IHM:s första YH-utbildning utanför storstadsregionerna, Stockholm, Göteborg och Malmö. Tommy Persson berättar att Kalmar-etableringen tillsammans med satsningen på distansutbildningar är en del av IHM:s strävan mot att kunna erbjuda kvalitativ yrkesutbildning över större geografiska områden.

– Vi är jättenöjda över att kunna etablera oss i Kalmar där vi ser att vi kommer att kunna utbilda för attraktiva jobb och bli en viktig rekryteringskanal för näringslivets fortsatta tillväxt i regionen.

Varför etablerar sig IHM i Kalmar?

– Näringslivet i Kalmar ligger i framkant, inte minst genom framstående E-handelsbolag i regionen som Bygghemma, Royal Design och Outnorth. I etableringsarbetet har vi också fått ett starkt stöd i ett gott samarbete med Kalmar Science Park och Kalmar kommun.

I och med de nya beviljanden IHM Business School ökar sitt utbud med 265 platser, vilket innebär att drygt 1700 YH-studenter, 50 YH-klasser, kommer studera vid IHM Business School efter sommaren.

– 1700 deltagare är historiskt höga siffror för oss på IHM, vilket är glädjande med tanke på att konkurrensen inom vårt utbildningssegment är så pass högt, säger Tommy Persson

Vad tror du gör att IHM har en såpass hög beviljandegrad?

– IHM har byggt upp en nära relation till det svenska näringslivets tillväxtsektorer och arbetar långsiktigt med kvalitet och matchning. Därigenom möjliggör vi och framtidssäkrar både studenternas framtida karriärer och företagens kompetensförsörjning.

Höstens YH-starter på IHM

Ansökan till IHMs YH-utbildningar öppnar 12 februari och stänger den 4 maj.

Göteborg
Digital Analytics Specialist
Konceptutvecklare event & besöksnäring
E-commerce Manager
Public Bid Manager, distans
Internationell säljare B2B
Account Manager Digital Solutions
Ekonomi & redovisningskonsult
Digital Marketing Specialist
Agil projektledare, distans

Stockholm
Digital Analytics Specialist
Digital Marketing Specialist
Konceptutvecklare event & besöksnäring
E-commerce Manager
E-commerce Logistiker
Agil projektledare, distans
Account Manager B2B (fd Säljare B2B)

Malmö
Digital Analytics Specialist
E-commerce Manager
E-commerce Logistiker
Account Manager Digital Solutions
Ekonomi & redovisningskonsult
Agil projektledare, distans

Kalmar
E-commerce Manager

Är du intresserad av IHM och vårt utbildningsutbud så missa inte chansen att komma på öppet hus i våra lokaler och lära känna oss.

Stockholm, 17 mars ->

Göteborg, 12 mars ->

Malmö, 17 mars ->