Han ger affärs-perspektivet på digitala event

Johan Skattner är en av lärarna på IHMs korta YH-utbildning Konceptutveckling digitala event och leder delkursen Digital transformation och affärsmannaskap. Vi frågade honom vad som gör att han brinner för just affärsutveckling.

Hej Johan, vem är du?

Jag bor utanför Göteborg tillsammans med min familj, gillar att träna och då helst ihop med andra vilket ger mig mycket energi. Jag jobbar som affärsutvecklingskonsult på GlobePlus, ett Göteborgsbaserat konsultföretag med 8 konsulter. Vårt fokus ligger på att hjälpa företag med en utveckling som bidrar till ökad konkurrenskraft och lönsamhet. Det gör vi genom att hjälpa kunderna att göra analyser och strategier samt ofta att genomföra dessa.


Johan Skattner

AFFÄRSUTVECKLINGSKONSULT

Lärare för Digital Transformation och affärsmannaskap på YH-utbildningen Konceptutveckling digitala event


Vad är viktigt för ert företag?

– För oss är resultatet för våra kunder viktigt och vi når resultat genom ett passionerat arbetssätt i nära samarbete med kunderna.

Hur ser ni på utbildning?

– Vi jobbar gärna med utbildning och har sedan mer än 20 år ett samarbete med IHM Business School. Mitt fokus som konsult är på att utveckla kundbearbetningen, kundfokus och hur mina kunder jobbar tillsammans med sina nyckelkunder.

Varför brinner du för affärsmannaskap?

– Ämnet affärsmannaskap adresserar alla de frågeställningar som kopplar till att framgångsrikt utveckla och förbättra företag. Det handlar om grunderna till att hitta förbättringsområden i vilket företag som helst.

Lyckas du fånga ämnet i din kurs Digital transformation och affärsmannaskap?

– Svaret på många företags utmaningar finns inom det vi går igenom på IHMs kurs inom Affärsmannaskap. För studenterna tror jag det många gånger ger värdefulla insikter. Det som gör ämnet intressant är mötet med studenterna, deras perspektiv och att de på kort tid tar till sig mycket. Det digitala är en ytterligare krydda - både som undervisningsform och i kopplingen till ämnet.

https://www.ihm.se/contentassets/487491431679402285ed1d6dae76f8d2/young-~1.jpg

KONCEPTUTVECKLING DIGITALA OCH HÅLLBARA EVENT

Omfattning: Distans, halvfart under 22 veckor. 

Kostnad: Avgiftsfri och CSN-berättigad.

Mer om kursen