Hoppa till innehåll
hero1

Johan Skattner ger affärsperspektivet till Digital Events

Johan Skattner är en av lärarna på IHM:s nya YH-utbildning Digital Events och leder delkursen Digital transformation och affärsmannaskap. Vi frågade honom vad som gör att han brinner för affärsutveckling.

Hej Johan, vem är du?

Jag bor utanför Göteborg tillsammans med min familj, gillar att träna och då helst ihop med andra vilket ger mig mycket energi. Jag jobbar som affärsutvecklingskonsult på GlobePlus, ett Göteborgsbaserat konsultföretag med 8 konsulter. Vårt fokus ligger på att hjälpa företag med en utveckling som bidrar till ökad konkurrenskraft och lönsamhet. Det gör vi genom att hjälpa kunderna att göra analyser och strategier samt ofta att genomföra dessa.

Vad är viktigt för ert företag?

– För oss är resultatet för våra kunder viktigt och vi når resultat genom ett passionerat arbetssätt i nära samarbete med kunderna.

Hur ser ni på utbildning?

– Vi jobbar gärna med utbildning och har sedan mer än 20 år ett samarbete med IHM Business School. Mitt fokus som konsult är på att utveckla kundbearbetningen, kundfokus och hur mina kunder jobbar tillsammans med sina nyckelkunder.

Varför brinner du för affärsmannaskap?

– Att jag brinner för Affärsmannaskap beror på att ämnet adresserar alla de frågeställningar som kopplar till att framgångsrikt utveckla och förbättra företag. Det handlar om grunderna till att hitta förbättringsområden i vilket företag som helst.

Lyckas du fånga ämnet i din kurs Digital transformation och affärsmannaskap?

– Svaret på många företags utmaningar finns inom det vi går igenom på IHM:s kurs inom Affärsmannaskap. För eleverna tror jag det många gånger ger insikter, som är värdefulla. Det som gör ämnet intressant är mötet med eleverna, deras perspektiv och att de på kort tid tar till sig mycket. Det digitala är en ytterligare krydda och då både som undervisningsform och i kopplingen till ämnet.


Kontaktuppgifter till Johan Skattner

Roll: AFFÄRSUTVECKLINGSKONSULT

Lärare för Digital Transformation och affärsmannaskap på YH-utbildningen Digital Events

;