Från digitala dinosaurier till digitala mästare

Hej på dig. Ja just du, som sitter framför datorn, din tablet eller mobilen och funderar på vad som händer i vår digitala värld. Om du vill, så kan jag lotsa dig igenom vad som händer och vad det innebär för dig och ditt företag.

Jag heter Arash Gilan och är medgrundare och vice VD för ett bolag som heter Viva Media Group. Viva hjälper bolag att synas digital och att skapa digitala intäkter. Du kan även kalla det digital marknadsföring som ger resultat.

Men, vad jag gör är inte vem jag är. Men det jag gör, blir ett uttryck för vem jag är. Jag är 30 år och härrom dagen fick jag väldigt överraskande veta att jag är med på Shortcuts lista över 100-uppstickare i Sverige (personer under 40 år som inspirerar, engagerar och gör Sverige bättre). Riktigt kul!

Jag är väldigt passionerad över att lära mig saker och det jag vill lära mig mest kring och förstå är allt som berör digitalisering. Så pass att jag ägnar helger och kvällar att just nu skriva klart en bok i ämnet med titeln ”Get digital - or die trying” tillsammans med min författarkollega Jonas Hammarberg. Boken kommer ut till våren, under tiden bloggar jag här på IHM, så håll till godo.

Just nu så befinner vi oss i en digital transformationen som kan sammanfattas med följande tre sanningar:

  1. Allt som kan digitaliseras kommer att digitaliseras
  2. Allt som digitaliseras kan kopieras
  3. Allt som kopieras, sjunker i värde

Sanningar som kanske gör ont, men som man inte får fly ifrån. Fler och fler branscher upplever detta, från tidningshusen till detaljhandeln, banker och konsulter. Digitalisering kommer att påverka allt, men frågan är hur man förhåller sig till det?

Är det ett hot eller en möjlighet? Tanken är att jag, i en serie om ca 10 avsnitt, från vecka 51, ska blogga om det här med digitalisering, väcka tankar, provocera och ge förslag på vad man kan göra för att gå från en digital dinosaurie till att bli en digital mästare. Kanske lite väl kryddat men vi kan alltid hoppas.

Har du läst såhär långt så har jag iallafall med dig på banan, så anmäl dig på länken nedan så du inte missar något avsnitt. För nu bär det av på en digital resa som mycket väl kan förändra hur du tänker, eller för dig som företagsledare, kanske förändra hela din affärsmodell och organisation. Välkommen ombord!

Med vänliga hälsningar,

Arash Gilan vice VD