Första veckorna på praktiken

Hej hej!

Line heter jag och jag läser mitt sista år på IHM Business School i Göteborg, YH-utbildningen Internationell säljare B2B.

Nu har jag börjat min 15-veckor långa praktik på Bahrain International Circuit (BIC), vilket är den lokala arrangörer för F1 tävlingarna i landet. De flesta har aldrig hört talats om Bahrain, men landet är en del av GCC (Gulf Cooperation Council), och ligger bredvid Saudiarabien och Qatar. Bahrain blev Mellanösterns första stora exportör av olja, huvudspråket är engelska och arabiska och det är ett skattefritt land. Det är även så litet att man knappt kan se det på kartan.

Jag flyttade till Bahrain 2009 och jobbade bland annat med kundrelationer/CRM för Jaguar. Jag flyttade tillbaka till Göteborg 2012 för att börja studera på IHM Business School, då jag ville få mer kunskap inom försäljning och marknadsföring.

Det var under ett event med Jaguar som jag kom i kontakt med BIC och har sedan dess bestämt mig för att jag en dag ska komma tillbaka och jobba på företaget. Det passade perfekt att vi har långa praktikperioder under utbildningen på IHM och att jag fick möjligheten att göra min praktik här. Jag har nu jobbat på BIC i snart två veckor och mina huvuduppgifter är att sälja events och upplevelser till företag, både i Bahrain men även till andra länder.

Detta var lite information om mig och hur jag hamnade här. Jag kommer snart tillbaka och skriver mer om hur jag har det!