5 frågor till E-commerce coordinator-läraren Simon Myringer

Simon Myringer har 10 års erfarenhet av E-commerce och har bland annat lett utbildningsinitiativ från Google. Vid sidan om att driva det egna bolaget Nordic Tech Institute kommer han i höst att utbilda E-commerce Coordinators på IHM.

Hej Simon, hur skulle du presentera dig själv?

– Mitt namn är Simon Myringer. Min bakgrund är inom digital marknadsföring där jag bland annat har varit ansvarig över digital marknadsföring på ett större mediahus. Jag har sedan några år tillbaka lagt extra mycket fokus på utbildning inom det digitala - där jag bland annat var ansvarig över Googles Digitalakademin i Stockholm.

Vad gör du idag?

– Idag lägger jag mest tid på mitt företag Nordic Tech Institute, men ser till att utbilda ibland också - bland annat i delkursen Digital marknadsföring och försäljning på IHM.

Hur skulle du beskriva IHM:s utbildning E-commerce Coordinator?

– Just nu skriker marknaden efter människor som kan hantera de digitala kanalerna. I centrum står självklart E-handeln som inte tycks bli mättad. Den här utbildningen hjälper till att mätta just det behovet, genom att utbilda i de kompetenser som är viktigast för att verkligen hantera E-handeln och göra den mer framgångsrik.

För vem passar E-commerce Coordinator?

– Utbildningen passar dig som vill bryta dig in i den digitala världen med E-handel som huvudintresse. Programmet ger dig dom kompetenser som behövs för att sätta igång och arbeta med det här på riktigt.

Vad är det med det digitala som tilltalar dig?

– Jag har enda sedan barnsben brunnit för digitala verksamheter. Jag har varit med och grundat flera bolag på området och tycker det är fantastiskt roligt. Men det som gör att jag älskar det mest är dess föränderlighet - det händer saker hela tiden och för den som är nyfiken släcks aldrig den törsten.


Simon Myringer

DIGITAL MARKNADSFÖRARE

Lärare för Digital marknadsföring och försäljning på YH-utbildningen E-commerce Coordinator