Ett nytt mindset!

Det som verkligen behöver sättas idag i företag och organisationer är ett helt nytt "mindset" för möten!

I de flesta företagen och organisationerna lever mötena sitt eget liv. Allifrån att ingen äger dem, ingen är utbildad, avsaknad av struktur, inget it-stöd och ingen resultat uppfäljning. Alla, jag har iaf ännu inte träffat någon som inte säger;-" Vi sitter bara i möten, när skall vi hinna jobba"?

Trots detta vill, eller kan, få göra något åt detta. Svaret som jag skrev i förra blogg inlägget: Det är en KULTUR som skall förändras. Jag har svårt att se varför så många ledningar blundar och duckar för detta! Är det för att de själva lär förändra sitt beteende? Vad tror du? Lämna gärna en kommentar och gärna om du sitter i en ledningsgrupp!

Detta är, som jag skrivit tidigare, en ledninsgs strategisk fråga. Men för att alla i ledningsgruppen skall förstå detta så behövs det ett helt nytt mindset. Detta nya mindset handlar om att se ALLA möten som det strategiska verktyg som det är. Dvs börja med kompetensutveckling vad Möteskultur är och vilken effekt en lönsam sådan ger. Skapa en strategi och struktur som för allt annat i organisationen. Börja mäta resultat och effekt av mötena. Det nya mindsetet handlar även om att inse att det är genom mötena ledningen leder och utvecklar, förankrar och implementerar sina beslut.

Under ett antal år framåt kommer denna trend att växa sig stark. De som väljer att, eller redan har börjat, ta tag i sin Möteskultur kommer att ha ett stort försprång gentemot sina konkurrenter. Samtidigt är det viktigt att förstå varför så få har tagit tag i denna fråga. Det finns inga managemnet utbildningar som har Möteskultur på schemat. Få chefsutbildningar innefattar mötesstrategi, mötesledning, mötesformat, mötesmiljö, powerpoint etc. I bästa fall har någon fått några timmar i presentationsteknik....Inte konstigt att kompetensen saknas!

Nu handlar det om mod. Hur modig är din organisation?

I nästa blogginlägg kommer jag att ta upp vad en Mötesstrategi är.

Stay gr8!

Micke Darmell, mötesevangelist