Efterlängtad utbildning i Kalmar & Vimmerby

IHM Business School fortsätter expandera inom yrkeshögskolan. En av de 16 utbildningsstarter som beviljades tidigare i år var en helt ny utbildning i Kalmar med Vimmerby som satellitort. En satsning som skapar nya karriärmöjligheter i regionen.

Utbildningen heter Konceptutveckling – Event och Besöksnäring och syftar till att stärka kompetensen i en redan stark region inom turism.

Alla IHM:s yrkeshögskoleutbildningar formas och utvecklas i mycket nära samarbete med företagen i branschen och den breda sammanslutningen bakom ansökan borgar både för kvalitet och tillväxt:

-Jag ser fram emot att sammankalla ledningsgruppen för utbildningen och välkomna företag som t ex Astrid Lindgrens värld, Ekerum Resort, Glasriket, Clarion, Kalmarsalen och länets samtliga destinationsbolag/turismorganisationer för en gemensam kraftsamling där vi kan möta kompetensbehovet de närmaste åren säger Jessica Bergsjö, utbildningsledare på IHM Kalmar.

Läs mer om vad företagen i regionen har att säga om utbildningen

-Beviljandet av en utbildning på yrkeshögskolenivå i länet rimmar väl med satsningar som Region Kalmar län gör inom besöksnäringen och tillsammans får vi nu äntligen möjlighet att göra skillnad fortsätter Jessica som ser fram emot att träffa de studerande på utbildningen.

Utbildningen kommer att genomföras i IHMs lokaler i Kalmar och på Campus Vimmerby. Läs mer om upplägget här

- IHM Yrkeshögskola fortsätter att växa och vi är glada och stolta över att kunna välkomna fler studenter hos oss. Såklart betyder det extra mycket för oss att vi nu etablerar oss inom besöksnäringen och ser fram mot att fortsätta samverka med näringslivet inom regionen säger Tommy Persson, affärsområdeschef på IHM:s Yrkeshögskola.

Nedan ser du alla YH-utbildningar som beviljades 12 Januari för IHM Business School.

IHM Business School är en privat, fristående affärsskola helägd av den ideella stiftelsen IHM. Verksamheten bedrivs vid egna skolor i Stockholm, Göteborg och Malmö och ute hos våra kunder. Vi utvecklar kompetensen som utvecklar näringslivet. Vårt uppdrag är att erbjuda människor och företag affärsutbildningar och samarbeten som är till nytta nu och i framtiden. Våra primära kompetensområden är inom marknadsföring, affärsutveckling, ledarskap, verksamhetsstyrning, försäljning och affärsekonomi. Vi formar och låter oss formas av omvärlden mitt i ett internationellt näringsliv som är under ständig förändring.

Läs artikeln på My News Desk