Drivna entreprenörer

Jag blir inspirerad och motiverad av att träffa drivna och positiva människor.

Jag älskar att få diskutera kring företagandet, tankar och erfarenheter. Varför man gör det man gör, och vad som driver oss. Jag har skrivit det innan, men oavsett hur fantastiska mina Conceptare är, så är jag ytterst deras chef. Hur mycket vi än kan skratta och kämpa tillsammans så kan vi inte ändra på det. (Jo visst om styrelsen tröttnar på mig och ger mig kicken, men än så länge tror jag inte att jag misskött mig så…) För mig är det därför viktigt att också träffa andra, så som min styrelse, mentorer, revisor, andra som driver företag mm som är mer mina arbetskamrater.

Efter den fantastiska utmärkelsen har jag i ännu större utsträckning fått möjlighet att träffa inspirerande personer. Jag är så tacksam för det här. För, som sagt det inspirerar mig att bli ännu bättre, vilja ännu mer, sätta högre mål.

För några veckor sedan blev jag kontaktat av Pingis Hadenius som ville träffa mig. Hon hade blivit tipsad om mig som lämplig kandidat till det nätverk hon har blivit ansvarig att starta upp i Sverige, Women President Organisation.

WPO är en organisation som skall främja tillväxt (för mer information kolla www.womenpresidentsorg.com) för kvinnliga företagsledare. Just det här nätverket satsar på de lite större företagen med de utmaningar man står inför då. Om jag inte har helt fel ska man omsätta minst 10miljoner dollar som minst. För mig är detta ett väldigt intressant nätverk då jag ofta upplever att medlemmarna i de nätverk jag är eller har varit aktiv ofta är en eller fåmansföretagare med ett par miljoner i omsättning på sin höjd. Inget ont om det absolut inte, men när man kommer upp i en lite högre omsättning och börjar ha fler anställda så är utmaningarna inte riktigt likadana som om man har sig själv, och någon mer att ta hand om. Man kan säga att vi är lever i lite olika verkligheter, och självklart blir ju fokus på den verklighet man lever i. Människor fungerar ju så. Alla lever i sin egen verklighet.

Igår var det då äntligen dags för vårt möte. Vi skulle ses på HAK på Scandic Europa. (Fantastiskt god mat, trevlig personal och coolt ställe)Jag blir sällan nervös, men däremot förväntansfull. Vad skulle jag säga, var hon trevlig, skulle det bli pinsamma tysta stunder..? Inte för att det kanske brukar det, men när man går på en blind-date så vet man ju inte riktigt vad man kan förvänta sig. Jag kan säga att jag inte alls hade behövt oroa mig. Alltså, vilken härlig människa! Det är så skönt att även om vi är i helt olika branscher har så mycket gemensamt, utmaningarna man står inför, drömmarna som driver, varför man gör det man gör… Helt enkelt gemenskapen kring att driva bolag.

Jag fick flera tips på kontakter som kan hjälpa mig med mina utmaningar, vilket gjorde mig så glad. Jag tänker också ofta på det är med konkurrens. Det klart man ska fundera på konkurrens och så, men i den utsträckning som är möjlig istället hjälpa varandra. Affärer är ett samarbete där alla ska bli nöjda, och kan man dela med sig av sina kontakter till någon annan för att förenkla för denne, gör det! Ibland kan jag tyvärr uppleva att människor håller på sina kontakter för att inte skapa konkurrens, men jag är övertygad om att dela med sig gynnar alla parter i slutändan.

När jag åkte hem snurrade tankarna så att jag låg vaken fram till tre. Eller låg och låg, satt med datorn i knäet. Inspirationen bara sprutade, jösses alltså. Jag fick gjort massor i arbetet med uppdatering av vår affärsplan inför 2015, marknadsplan, kunder att bearbeta, profil, nya marknader, produkter…

Jag tycker jag har många tankar, idéer, planer och bollar i luften. Men jag har helt klart möt min överkvinna. Underbart, och det inspirerar mig till tusen!