"Helt galna siffror" 10.000 YH-ansökningar till IHM i höst

Med 10 647 registrerade ansökningar till höstens yrkeshögskoleutbildningar slår IHM sina tidigare rekord med råge. IHM:s antagningschef Anna Weinsjö är både glad och lite chockad över resultatet.

– Det är helt galna siffror, det är nästan dubbelt så många ansökningar som förra året även om det då var några färre utbildningsstarter. Siffrorna speglar en mycket turbulent arbetsmarknad i kombination med ett snabbt växande intresse för IHM:s utbud inom Yrkeshögskolan.

Vad innebär det här för IHM?

– Det här är jättestor för oss, ett ökat intresse för IHM:s yrkeshögskola ökar vår förmåga att stötta svensk arbetsmarknad och få ur rätt kompetens på rätt position i näringslivet. Det innebär också att vi har ett stort arbete framför oss i att gå igenom alla ansökningar för att kunna länka samman så många studenter som möjligt till höstens starter.

De IHM-utbildningar som lockade flest ansökningar för hösten blev Digital Analytics Specialist, Digital Marketing Specialist och E-commerce Manager - tätt följda av Ekonomi och redovisningskonsult. Man kan också urskilja en stark framtidstro på turism och event-branschen i och med ett bra söktryck på Konceptutvecklare Event och besöksnäring.

AnnaWeinsjö.jpg

I mitten av juni är det dags - då kommer 10 000 antagningsbesked skickas ut från IHM. Då blir man antingen antagen till sin utbildning och har platsen i säkert förvar, eller så blir man listad som reserv.

– Det här höga söktrycket kommer göra att det kommer röra sig mycket på reservlistorna. Så även om man initialt hamnar långt bak i reservkön så finns det ändå stora chanser att man faktiskt får platsen man söker, säger Anna Weinsjö.

Något annat man bör tänka på som sökande?

Ja utifrån samma tanke bör man också hålla på sin plats om man känner sig nöjd, för konkurrensen om utbildningsmöjligher på IHM:s yrkeshögskola har aldrig varit större.

Vi på IHM Business School önskar alla som ansökt ett stort lycka till med att få platsen på sin drömutbildning - och glöm inte att en reservplats snabbt kan ändras till utbildningsplats

Tre tips till dig som sökt

  • Det viktigaste du inte får missa är att tacka ja till din utbildningsplats när ansökningsbeskedet skickas ut, missar du det momentet förlorar du din plats.
  • Även om du får ett högt nummer på reservlistorna, ge inte upp hoppet. Reservlistorna förändras har en tendens att förändras väldigt mycket mellan ansökningsperioden och utbildningens start.
  • Behöver du komplettera din ansökan för att nå ansökningskraven? Missa inte att komplettera i tid.
  • För aktuella datum se sidan Ansökan & Antagning