Hoppa till innehåll
hero1

Sju tips till dig som ska studera på distans

Dagens teknik är så pass användarvänlig att man i princip inte behöver några förhandskunskaper för att gå en distansutbildning, men här följer några tips som kan vara bra att ha med sig inför sin första lektion på distans.

1. Kom förberedd till lektionen

Det här gäller förvisso all undervisning, oavsett format - men eftersom distansutbildningar inte kräver någon tidsplanering för resa etc, är det lätt hänt att man kastar sig ner framför datorn och ämnet precis när lektionen ska starta. Det är inte optimalt, utan se till att förbereda dig för dina studier en bra stund innan lektionen startar.

2. Kom i god tid till lektionen

Inom IHM:s distansutbildningar är gruppkommunikationen en mycket viktig del av pedagogiken eftersom erfarenhetsbytet deltagarna i mellan stärker utvecklingen av hela gruppen. Är man på plats i god tid till lektionerna så skapas ett större tidsutrymme i det virtuella klassrummet för "småsnack" med andra deltagare, småsnack som kan bredda ditt nätverk betydligt.


Framtidens affärsutveckling har aldrig varit närmare


3. Var inte blyg, sätt på kameran

Många som använder sig av digital kommunikation stänger av kameran vid möten med personer man inte känner så väl, det känns tryggare så. Trots det rekommenderar starkt att ha igång kameran redan från början av lektionen, det skapar en mycket starkare gruppförståelse och lärandemiljö om man som lärare och elever kan se varandra - sedan när föreläsningar pågår är det inte lika relevant att ha igång kameran.

4. Stäng av mikrofonen om du inte ska prata

Tekniken utvecklas snabbt och med stor sannolikhet kan vi stryka det här tipset inom kort, men i nuläget har påslagna mikrofoner som inte används en viss tendens att skapa brus eller rundgång för hela det virtuella klassrummet. Därför rekommenderar vi att man stänger av sin mikrofon under lektionsmomentet som du inte talar under.

5. Engagera dig fullt ut

Utbildning kräver alltid engagemang, men inom distansundervisning har deltagarna ett större eget ansvar över det egna engagemanget eftersom det är svårt för läraren att ha full översikt över gruppen hela tiden - så engagera dig fullt ut i undervisningen och visa det, ställ frågor till läraren, ta plats i gruppdiskussionerna, ge dig djupt in undervisningsmaterialet.

6. Lär känna videosamtal

Som sagt är dagens videosamtalsteknik enkelt att sätta sig in i, men det skadar inte den ovana att träna sig på videosamtal innan man inleder sin distansutbildning. Sanningen är att dagens sociala videoplattformar är väldigt lika varandra så videosamtal via Facebook messenger kan absolut vara en bra inledning. Här på IHM använder vi främst Microsoft Teams, samt Zoom - så ett test av de plattformarna rekommenderas.

7. Arrangera den perfekta studiemiljön

Har du någon gång klagat på tråkiga lektionssalar - med distansutbildning har du din chans att skapa ditt drömklassrum eftersom du bestämmer var du utbildar dig. Så se till att du befinner dig i en tyst och lugn miljö, ordna en bekväm och ergonomisk sittplats och pynta ditt studierum som du vill ha det. Fungerade inte köket en lektion? Byt till vardagsrummet nästa gång!

Distans kontor.jpg

När du distansutbildas väljer du själv var du vill befinna dig under lektionstid

Alla distansutbildningar

Filtrera

Ort/distans
Ämne
Yrkeshögskola
Öppna utbildningar
Kursstart

Marknadsföring

Business Management

Parallellt med jobb, 16 tillfällen

Marknadsföring

Digital Marketing

Distansutbildning, 4 dagar

Marknadsföring

Digital Marketing Goals & Analytics

Distansutbildning, 3 dagar

Marknadsföring

Digital Analytics – Conversion & Visualization

Nyhet! Distans, helfart 6 veckor

Marknadsföring

Digital Events

Nyhet! Distans, helfart 14 veckor

Försäljning

E-commerce Logistiker

Heltidsstudier, 80 veckor

Försäljning

E-commerce Coordinator

Nyhet! Distans, helfart 12 veckor

Försäljning

Presentationer med maximal effekt

Onlineutbildning

Försäljning

Public Bid Manager, distans

Distansutbildning, heltid 80 veckor

Försäljning

Sales Performance Business to Business

Onlineutbildning

Försäljning

Personlig digital försäljning

Distansutbildning, 3 dagar

Ekonomi

Revenue Management för besöksnäringen

Nyhet! Distans, helfart 10 veckor

Management

Agil projektledare

Distans, halvfart 80 veckor

Management

Effektiva digitala möten

Bli proffs på digital mötesledning

Management

Förändringsledning

Distansutbildning, 2 dagar

Management

Hållbarhet inom e-handel

Nyhet! Distans, halvfart 12 veckor

Management

Innovation & Business Growth

Parallellt med jobb, 5 dagar

Management

Personligt ledarskap

Parallellt med jobb, 6 dagar

Management

Agil förändringsledning

Nyhet! Distans, helfart 6 veckor

image

Hur går distans på IHM till i praktiken?

IHM:s utbildningar rullar just nu på med digitala lösningar, vårens starter ompaketeras för distans och flera nya online-utbildningar har precis lanserats. Utvecklingen går undan, men vad är det som skiljer IHM:s distansutbildningar från andra?